Trabzonspor’un kaptanı Onur, “Hami hoca başa geldikten sonra, takım olduk. Artık pozisyon vermiyoruz ve bende dinlenebiliyorum” dedi. Transferi ile ilgili de konuşan Onur, “Ben hiçbir zaman gökdelenleri hayal etmedim” diyerek İstanbul kulüplerine mesaj verdi.

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı ile kaptan Onur Kıvrak bugün Erdoğdu Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Lisede okul önüne ve camlara çıkarak Hami ve Onur’u karşılayan öğrenciler küçük çaplı izdihama neden oldu. 
Burada ilk olarak Müdür odasında kısa süreli sohbet eden Hami ile Onur, ardından da ise okul konferans salonunda öğrencilerle buluştu.  Her iki isminde konuşmasının öncesinde ise özgeçmişlerinin anlatıldığı mini bir slayt gösterisi sunuldu. 

ONUR VE ARKADAŞLARIYLA HEDEFİMİZ VAR

Burada ilk olarak konuşan Hami Mandıralı, öğrencilere kaptan Onur ile ilgili dikkat çeken şeyler söyledi. Hami, “İlk etapta, Onur Recep Kıvrak ile ilgili şunu söyleyebilirim. Trabzonspor kaptanlığından öte çok karakterli, Trabzonspor’u sahiplenen koruyan ve sahada adam gibi bu anlı şanlı formanın hakkını veren çok değerli bir kardeşim. Milli takımda da beraber çalıştık. Allah, Trabzonspor’da da beraber olmayı nasip etti. Kendisinin üstün performansı ile takımımızın şuan ki konumda olması eş değerdir benim için. Onun gibi diğer arkadaşlarımızın desteği ile bizler şuan da hala bir hedefin peşine koşuyoruz” dedi.

TRABZONSPOR ÇOK ŞEYLER KATTI

Trabzonspor’un kendisine çok şeyler kattığını da ifade eden Hami, “Kendi şehrimde kendi takımımızda hocalık yapmak benim için onur ve gurur verici bir şey Futbolcuyken, teknik adamlık yaparken de bir kimlik verdiği Trabzonspor bana. Bu kimlikle ülkemizde yaşamaya çalışıyorum. Sergilemiş olduğum, tavır davranış gittiğim her şehirde Trabzonsporlu Hami olarak bana artı şeyler kazandırıyor. Saygı kazandırıyor. Böyle futbolcu olmak böyle iz bırakmak şahsım adına çok onur verici bir şey. Yeni bir heyecan içinde, teknik adamlık görevi içinde Trabzonspor’dan Onur ve arkadaşlarımızla beraber güzel şeylere imza atmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

TRABZONSPOR SİZİN TAKIMINIZ

Öğrencilere, “Trabzonspor sizin takımınız” diyerek konuşmasına devam eden Hami, “Sizin takımınız. Sevdiğiniz renkler, bunu sevip koruyup sahiplenin. Hep olumlu şeyler yapın. Sizleri yöneten, büyüten hocalarınıza, müdürlerinize anne ve babalarınıza saygılı olur. Onların sözünden çıkmayın. Doğru arkadaş, doğru hedefleri sizi ulaştırır. Yanlış arkadaş yanlış hedeflere ulaştırır. Kötü arkadaş, kötü alışkanlıklardan uzak durun. Başarılı olmak istiyorsanız kendinize hedef koyun ve hedefinizin peşinden gidin. Bunun için çok çalışın” dedi.

İYİ AYARLAMAK GEREK

Kaptan Onur ise, öğrencileri gördüğünde eski zamanların aklına geldiğini ifade ederek, “sizi gördüğüm zaman eskiler aklıma geldi. Gerçekten çok heyecanlandım. Geldiğiniz için bizi dinlediğiniz için. Gençsiniz. Kanınız kaynıyor. Biliyorum, önemli olan bunu iyi ayarlamak dozunda tutabilmek” dedi.

HAMİ HOCA İLE TAKIM OLDUK

Trabzonspor’da Hami Mandıralı başa geçtiğinde takım olduklarını ifade eden Onur, “Tabi ki Hami hocam ile çalışmak, Trabzonspor’un bir efsanesi ile çalışmak benim için büyük bir onur ve gurur. Takım arkadaşlarım için de aynı şeyler geçirdi. Biz bunun farkındayız. Şükürler olsun ki Hami hoca başa geçtiğinde, takım olduk. Son 4 haftadır 5 haftadır gözle görünüyor. Pozisyon bile vermiyoruz, o yüzden dinleniyorum hocam sayesinde” dedi.

GÖKDELENLİ YERLERİ HİÇ BİR ZAMAN HAYAL ETMEDİM

Onur, sözlerini şu şekilde bitirdi: 
“Gerçekten çok çalışmak gerek. İşimiz ne olursa olsun o işin hakkını vermek gerek. Fark etmez, futbolcu olabilirsiniz, başka bir iş yapabilirsiniz. Aldığınız paranın hakkını vermeniz gerek. Bu çok önemli. Sonuçta bir alın teri dökmeniz gerek. Ben kendi adıma böyle bir şey yapmaya çalışıyorum. Ben İzmir’de doğmuş büyümüş yetişmiş olabilirim ama 18 yaşında Trabzon’a geldim. Trabzon’a geldikten sonra bu kelimeyi çok kullandım. Hala kullanıyorum. Trabzon insanı kalpleriyle konuşan insanlar. İyiki buraya gelmişim. İyi ki bu transferime vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Sizin de hedefiniz bu olmalı. Ben gökdelenlerin olduğu yeri hiçbir zaman hayal etmedim. Her zaman Trabzon gibi küçük ama insanların kalpleriyle konuştuğu yer hayal ettim. Bu hayalim gerçekleşti. Yani öyle gökdelenlerin olduğu yerde başarılı olacaksınız diye bir şey yok. Başarı insanı her yerde yakalar. Yeter ki istesin. O yüzden binlerce kez şükürler olsun. İnşallah bir zaman gelir Trabzonlu ve Trabzonsporlu Onur olarak futbolu bırakırım. Allah nasip eder. Ama futbol bu sonuçta” diye konuştu.