CAS kararının ardından Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sessiz kalması, taraftarın sabrını taşırdı. Sosyal medya üzerinden istifa sesleri yükselirken, Hacıosmanoğlu'nun kredisinin tükendiğini dile getirdiler.

Taraftarın Hacıosmanoğlu'na gösterdiği tepkinin nedenleri;

1-) Tolunay Kafkas'ın uygunsuz şekilde gönderilmesi ve bunun sonucunda Trabzonspor'un tazminat ödeyecek olması

2-) İlk günden doğan yönetim krizi

3-) AK Parti'nin Kazlıçeşme mitingine katılarak, halkı selamlaması ve siyasi konuşmalar yapması

4-) Transferin gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olan siyasi isimlerin, kulüp binasında yöneticilerin yapması gereken bir çok görüşmeye dahil olması.

5-) Öze dönüş sözü veren Hacıosmanoğlu'nun, Trabzon'un yerlisi olan ve 1461 Trabzon'da gösterdiği başarılı futbol ile Trabzonspor'a yükselen Kadir Keleş'e düzenlenen imza töreninde basını dahi çağırmamasın ardından Malouda ve Bosingwa'nın transferinde görsel şölen düzenlemesi, düzenlediği şölende AK Parti propagandası yapması.


6-) Beklenilen forvet transferinin bir türlü gerçekleşmemesi

7-) Kongre öncesi, "1 ay içinde şampiyonluk kupası Trabzon'a gelecek" demesine rağmen, CAS kararı sonrası hamle yapmaması.

Taraftarın öfkesine neden olan bu sebeplerin dışında, kendisine büyük destek olan İbrahim Usta'nında kırgınlık içerisinde olduğu iddia edildi. MHP kimliği ile tanınan İbrahim Usta'nın, Hacıosmanoğlu'nun yaptıklarından sonra büyük bir şok yaşadığı konuşuluyor.

Ömer Eyüpoğlu, Hayrettin Hacısalihoğlu gibi isimlerin büyük desteğini alarak göreve gelen Hacıosmanoğlu'nun iki ismi de küstürdüğü biliniyor.

Tüzük gereği Aralık ayında yapılacak olan, olağan kongrede, olağan üstü kongrede Hacıosmanoğlu'na destek olan bir çok ismin desteğini çekeceği konuşuluyor.