Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve yaşanan saha olayları nedeniyle iptal edilen maçın yankıları hala sürerken, yeni bir açıklamada 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu'ndan geldi.

Açıklamasında, Fenerbahçe forması giyen milli file bekçisi Volkan Demirel'i sert bir dille eleştiren ve deneyimli oyuncuya provakatör yakıştırması yapan Hatayoğlu, 2010-11 sezonun şampiyonluk kupas Trabzonspor'a verilmediği sürece bu çatışmların devam edeceğini ifade etti.

Alaattin Hatayoğlu'nun açıklamları şu şekilde;

"Trabzonspor taraftarı bir türlü gerçekleşmeyen şampiyonluk kupasını alamamaktan dolayı provoke edilmiş durumda. Bu maçın gergin geçeceği zaten belliydi. Trabzonspor Camiası bence çok olgun tavırlarla ortamı yumuşatmak adına demeçler verdiler. Ortamı gerebilecek tek bir demeçleri yok. Buna rağmen bu olaylar çıkmış ise birileri bunun hesabını vermeli.

Trabzon Valisi ve emniyetinin bence bu anlamda alması gereken önlemleri almayıp, almaması gereken önlemleri almasıyla bu olaylar bu duruma gelmiştir. Çatılara keskin nişancıların konulması ayıptır. Siz ne yapacaksınız. Dışarıda olay çıkaran taraftarları keskin nişancılarla mı vuracaksınız. Yani bunun anlamı budur. Trabzon emniyeti dışarıda keskin nişancıları çatılara çıkartıp önlem almak yerine, stada bıçakla, yabancı maddelerle girenleri, etkisiz hale getirmeliydi. Bence bu anlamda Trabzon Valisi ve emniyeti görevini yapmamıştır.

Volkan Demirel pervasızca taraftarı tahrik eden, mili takım da dahi top oynamış bir futbolcu var. Bence Trabzonspor taraftarı yapılan bu tahriklere rağmen yine metanetli davranmıştır. Volkan Demirel’in yapmış olduğu o hareketi hiç kimse kabul edemez. Türkiye’nin en mazlum, en centilmen takımın taraftarının önünde o hareket yapılmış olsa insanları çileden çıkartır. Böyle bir futbolcu olmaz, böyle bir provokatör olmaz. Yani olay çıkması için taraftarı olağanüstü bir şekilde teşvik etti.

Bir şehrin hakkını teslim etmezseniz gasp ederseniz sonuç bu olur insanlar tabii ki provoke edilir. Belki çok keskin bir ifade olacak ama şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Trabzonspor’un hak ettiği şampiyonluk kupası verilmediği sürece, şike yapan takımlar hak ettikleri küme düşme cezasını almadığı sürece bu kavga 50 yıl daha sürer"