Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren Trabzonspor'da Slovak oyuncu Marek Cech, ülkesine basınına önemli açıklamalarda bulundu.

Slovak basınından Sport Aktuality'e konuşan 30 yaşındaki sol bek; Slovakya Milli Takımı'ndan Trabzonspor'un durumuna kadar geniş çaplı bir röportaj verdi.
İşte o röportajdan satır araları:

SORU: Litvanya maçı zor olacak. Rakibimizin defansif bir anlayışla sahada olacağını biliyoruz. Sence bu maç nasıl geçecek?
CECH: Evet, zor bir maç olacak. Onlar için de kolay olmayacak. Özellikle saha ve hava şartları oldukça zorlu. Kış ayındayız. Kendimizi takım olarak bulmak istiyoruz. Bu maç bizim için bir çıkış olabilir.
SORU: Milli Takımın şu an bulunduğu duruma alışık mısınız?
CECH: Hayır değiliz. Daha iyi şartlarda ve durumda olabilirdik. Oyun olarak yapıcı ve işleri olumlu yöne çevirecek oyuncularımız mevcut. Sayısız rakibimiz olsa da; biz yine de gruptan çıkma adına bu havayı tersine çevirebiliriz.
SORU: Litvanya'da özellikle defansif anlamda çok ciddi eksikler var. Bu bize bir avantaj sağlayabilir mi?
CEVAP: Litvanya'nın defansif olarak bir İtalya ya da Fransa olmadığını bir gerçek. Yerlerine koyabilecekleri kaliteli oyuncular sınırlı. Bu eksikler elbette bize bir avantaj sağlayacaktır.
SORU: Litvanya maçı çok önemli. Acilen üç puana ihtiyacımı var. Sizce bu üzerinizdeki baskıyı arttırıyor mu?
CEVAP: Kendimizi tabiki de baskı altında hissediyoruz. Gruptan çıkmak adına mutlaka 3 puana ihtiyacımız var ve herhangi bir puan kaybına tahammülümüz yok.
SORU: Trabzonspor şu an için çok iyi durumda değil. Ama sen yakaladığın form ile Milli Takım formasını kaptın. Gerçekten takımında değişen ve yolunda gitmeyen şeyler neler?
CEVAP: Doğru söylüyorsunuz. Takım şu an iyi gitmiyor. Aldığımız sonuçlarla başarısız olduk. Ama hocamız bana kötü gitmemize rağmen forma şansı verdi ve ben bunun devam edeceğini düşünüyorum. Ligde iddiamız olmasa da; hala almamız gereken bir Türkiye Kupası var. Eğer bu kupayı müzemize götürürsek; bu seneki başarısızlığımızı biraz olsun sileriz.