Geçtiğimiz sezon transfer edilen Bosingwa da Fırtına'nın ilk Portekizli oyuncusuydu. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, göreve gelmesiyle birlikte 7 yabancı oyuncu transfer etti. Malouda, Bosingwa, Bourceanu, Cardozo, Belkalem, Medjani ve Constant, Hacıosmanoğlu'nun transfer ettiği yabancı isimler oldu.

Brezilyalılar açık ara önde
Bugüne kadar en çok Brezilyalı oyuncu alındı. Bu ülkeden 12 transfer gerçekleştiren Fırtına; Belçika, Polonya ve Gürcistan'dan 6'şar, Gana'dan 4, Almanya, Ukrayna, Çek Cum., Hırvatistan, Makedonya, Fransa ve Slovakya'dan 3'er, Romanya, Kamerun, Bulgaristan, Nijerya, Gine, Mısır, Fildişi ve Cezayir'den 2'şer futbolcu getirdi.

100. yabancı sırada
Fırtına, bugüne kadar 99 yabancı oyuncu alırken, 100. yıldızın kim olacağı merakla bekleniyor. Bordo-mavililer bugüne kadar 43 ülkeden transfer gerçekleştirirken, Cardozo ilk Paraguaylı oldu. Medjani ve Belkalem ise ilk Cezayirliler olarak tarihteki yerlerini aldılar. İdmanocağı, İdmangücü, Karadenizgücü ve Martıspor'un birleşmesi ile ortaya çıkan Trabzonspor'un, 1. lige yükselmeden önceki ilk yabancısı Rumen Reculen Koska, 1. lige çıktıktan sonra ise 1985-86'da gelen Jürgen Groh oldu.