Resmi sitelerinden yaptığı açıklama ;

Drogheda United TIECS'in yeni ofisinin açılışında

Drogheda United Klübü, Başkanımız Jim Agnew, Teknik direktörümüz Mick Cooke ve Medya İletişim sorumlumuz Roisin Philips den oluşan heyetle Türk İrlanda Eğitim ve Kültür Cemiyeti'nin (TIECS) Dublin, Parliament caddesi'ndeki yeni ofisinin açılışına davet edildi.

Irlanda ve Türkiye arasında eğitim ve kültür bağlarını geliştirmek için yakın geçmişte kurulan TIECS, aynı zamanda İrlanda daki Türk cemiyetinin gelişimini sağlayan önemli bir merkez konumunda.

Drogheda United heyeti açılışta Türkiye Cumhuriyeti'nin Dublin Büyükelçisi Ekselansları Sayın Altay Cengizer ile de görüşme imkânı buldu.Görüşmde Sayın Cengizer, Drogheda United ve Türkiye deki kardeş klübü Trabzonsporla olan dostluk bağlarının gelişmesi için destek ve yardımcı olacaklarını söyledi.İrlanda ve Türkiye arasında birçok müspet gelişme olduğunu söyleyen Sayın Büyükelçi , bu ilişkilerin geliştirilmesinin her iki ülke için de büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Drogheda United, Türkiye ve özellikle Trabzonspor ile olan dostluğumuzun daha da gelişmesini cân-ı gönülden istiyor.


Drogheda United attends TIECS new office opening

Representatives from Drogheda United including Chairman Jim Agnew, manager Mick Cooke and Media Officer Roisin Phillips were delighted to be invited to the official opening of the Turkish Irish Educational and Cultural Society’s (TIECS) new offices in Parliament Street, Dublin today.

TIECS was founded a number of years ago to foster educational and cultural links between Ireland and Turkey and provides an important centre for the growing Turkish community in Ireland.

The group from Drogheda United had the opportunity to meet with the Turkish Ambassador to Ireland, His Excellency Mr. Altay Cengizer, and he pledged to assist in furthering relations between Drogheda United and its sister club in Turkey, Trabzonspor. Mr. Cengizer, who addressed the attendees at the event, whilst positive of a number of developments between Turkey and Ireland, said that more could be done to promote relations between the two countries to the benefit of both.

Drogheda United is committed to nurturing its friendship with Turkey and in particular with Trabzonspor.