Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, "Müsabakaya iyi başlamış olmamıza rağmen ilk yarı kabul edemeyeceğimiz oyun olarak düşünce olarak bir bölüm yaşadık. Bu bölüm bizim açımızdan korkunç denecek kadar bir bölüm. Ancak ikinci yarı toparladık. 2-1'densonra Rizespor'un da risk alması bizim çok fazla alan bulmamıza neden oldu. İkinci yarı oyunumuzu beğeniyorum. Ama bunu bize sağlayan Rzespor'un oyun taktiği oldu. Kötü oynama hakkımızı kullandık. Bizim gibi büyük hedefleri olan bu takımlar için kötü oynarken kazanmak güzel bir sonuç. Oyuncularımızın ikinci yarı oraya koyduğu düşünce zenginliği ve direnç bizi mutlu etti. Umarım Perşembe günü de ikinci yarı oyunmuzu mentalitemizi sahaya yansırsak kazanacağımızı düşünüyorum" dedi. 

VOLKAN İLE İLGİLİ İÇERDE NE YAŞADILAR
Volkan ile ilgili olarak ise Akçay, "Sonuçta bu bir aile içi sorun gibi algılamaklazım. Seyirci v etaraftar bizim dersetçimiz. Ancak gülü seven diken ile de dost olmak lazım. Onuçta bu oyuncular bizim için gülümüz. Kim için hizmet ediyorlar. Paralarını alıyor gibi bakmak sosyal bir davraışın bir camianın sonuçta ürettiği ile mutlu etmeye çalışan işçiye futbolcuya bu şekilde bir yaklaşım göstermek çok cahilce. 

Bir taraftarın yaptığını  Trazon'da ki tüm taraftarlara mal etmek haksızlık olur. Kol kırılır yen içinde kalır felsefesini ortaay koyarak tamir edebileceğimiz şey. Para aldıklarına takılıp kalmak çok büyük bir haksızlık. Burdanyola çıkarak insanları eleştirmek haksız bir durum. Bir sporcu aniden ölüyor. Bu insanlar bu paraları kazanıyorlar anacak bedenlerinden sağlıklarından çok şey kaybederek. 

Eleştirebilirsin. Yuh diyebilirsin. Ama küfür çaresiz bir adama ve kaba bir adama yakışır. Trabzon seyircisine ve Trabzon'a yakışmayanbir olay. Kabul etmiyorum. Trabzonpor taraftarına dip not olarak kab
Volkan çok iyi. Tam 15 dakika soyunma odasına alkış tuttuk. Alkış tuttuk. Hep beraber. Çalışanımız ile birlikte. Hep beraber. Bunun ne demek olduğunu bilmem anlatabildim mi?" dedi.