Lemi Çelik'in Bugün gazetesinde yazdığı köşe yazısı;

"Onur'u da satıyorlar"
Paraya sıkışan yönetim, takımın bir yıldızını daha Galatasaray’a gönderiyor.

Senaryo hazır. Sözleşmesinde ‘7,5 milyon euroya serbest kalır’ maddesi olan Onur’a ilk önce yabancı bir talip bulunacak. Sonra Cimbom devreye girip daha fazla paraya transferi bitirecek. Tıpkı Burak’ta olduğu gibi!

Trabzonspor’a gönül verenler yeni bir hüsran daha yaşamaya hazırlıklı olsun. Çünkü kaleci Onur Recep Kıvrak için Başkan Sadri Şener Galatasaray ile anlaştı. Üstelik ocak ayında gerçekleşecek bu transferin senaryosu da şimdiden yazıldı.

Benim bildiğim Onur’un serbest kalır maddesi 4,5 milyon euroydu. Fakat tahminime göre önlem aldılar. Bu rakamı 7,5 milyon euro çıkardılar. Galatasaray Burak’ta yaşadığı dolayı sözleşmede yazan ücretinin biraz üzerinde vermeyi planlıyordu.

Fakat Onur için Sarı-Kırmızılılar bu fiyatın biraz daha üzerine çıkmaya hazır görünüyor. 7,5 milyon euronun üstündeki bir rakam da mali bunalıma çözüm arayanTrabzonspor Başkanı Sadri Şener için makul görünüyor.

Burada şu soru akla geliyor: Taraftar tepkisinin önüne nasıl geçilecek? Bu konudaki strateji Burak’takinin aynısı. İlk önce Onur’u yurtdışından bir takımın istediği söylentisi çıkarılacak. Tıpkı Burak’ın Lokomotiv Moskova hikayesi gibi. Böylece yönetim ‘7,5 milyon euroya dışarı gideceğine daha fazla paraya Galatasaray’a sattık’ diyebilecek.

Elbette bu transferi gerçekleştirdiği takdirde Galatasaray çok iyi iş yapmış olacak. Çünkü Muslera’ya yurtdışından çok iyi teklifler var ve oda üst düzey bir takımda oynamaya hevesli. Bu yüzden sezon sonunda Uruguaylı’yı gönderdiğinde Cimbom’un elinde çok iyi bir alternatif kalecisi olacak. Peki Trabzonspor yönetimi açısından bu transferi nasıl yorumlamak lazım?

200 milyon lira borç var

Bir kere Başkan Şener ve yönetimi için bu durum tam bir fiyasko olacaktır. Son dönemde ellerinden kaçırdıkları isimlere bir bakın: Burak, Selçuk İnan, Egemen, Engin Baytar, Jaja...

Bunların hepsi takımı şampiyonluğa taşıyabilecek üst düzey isimler. Neden gittiler? Maaşlarına üç-beş kuruş zam yapılmadığı için. Trabzonspor bu isimleri gönderdikten sonra 20 adamaldı, yaklaşık 40 milyon euro para verdi.,

Uzun vadede ise kulübün 200 milyon liralık bir borcun altına girdiğini biliyoruz.Hatta Lig TV’den 3 yıl sonra gelecek paralar bile şimdiden harcanmış durumda. Ayrıca tüm hamleler Şenol Güneş’e danışılmadan yapılıyor. Hoca mücadele ediyor. Ama nereye kadar? Taraftarlar oyalanıyor...

Genç kalecinin Trabzon’da geçirdiği yıl

Onur Kıvrak toplam 6 sezon giydiği Trabzonspor formasıyla 78 maça çıktı. Bu maçların 76’sunda ilk 11’de görev yaparken toplam 7028 dakika sahada kaldı.

Onur Kıvrak bu sezonki maç sayısı

Onur Kıvrak bu sezon Trabzon formasıyla 13’ü lig, 2’si UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 15 resmi maça çıktı. Bu maçlarda 1191 dakika sahada kalırken, 10 gol yedi.