Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında İstanbul'da Fenerbahçe ileTrabzonspor arasında oynanan müsabaka sonrasıTrabzon'a gelen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nu karşılamak için hava alanına akına eden taraftarların gruplarından Trabzonlu gençler taraftar grubu lideri Mehmet Fındıkçı ile Farozlular taraftarlar gurubu lideri Erol Aydın şok bir ceza ile karşı karşıya kaldılar. Yaşanan bu olay üzerine taraftar gurupları Trabzon Meydan Parkı'nda düzenledikleri basın toplantısında sert tepki verdi.

İşte o açıklama;

Akyazı açılışında Sayın başbakanımıza kaşkol takan.. Yasaklı tribün lideri diye sanalda ve ulusal medyalarda yerden yere vurduğunuz şahıs benim.

SİYASİLERE GÖNDERME YAPTI

Bizler seçmiş olduğumuz bizi temsil etmek için meclise yolladığımız millet vekillerimizin bizim için çıkarmış olduğu sporda şiddeti önlemek amacıyla 6222 yasasını çıkardılar ama görüyoruz ki her televizyonu açtığımızda bize yasa çıkaran vekillerimiz birbirlerine hakaret ağza alınmayacak küfürler, yumruklar, tekmeler, bardaklar, ( ipodları ) fırlatırken acaba karakola imza atıyorlar mı meclise girmemek için.. Hakaretten küfürden bahsediyorsunuz ama her nedense sinemalara gittiğimizde küfürden başka hiçbir şey görmüyoruz her nedense bu filmleri RTÜK onaylıyor bu sinemacılar karakola imza atmaya gidiyorlar mı?

YÖNETİCİLERE NEDEN UYGULAN MIYOR?

Yöneticiler futbolcular her nedense birbirlerine hakaret ve küfür ediyorlar aynı gemide bulunmamıza rağmen sadece bu yasanın taraftara uygulanması manidar değil midir? Onlara neden 6222'ye benzer hakaret cezası uygulanmıyor? soruyorum sizlere... sadece al gülüm ver gülüm bir ay hak mahrumiyeti aldıkları halde statta maçlarını izleyebiliyorlar. neden bizler izleyemiyoruz? Bir kulüp başkanının kendi seyircisine ''oğlum g…nüzü ne kadar yırtarsanız yırtın ben buradayım'' acaba bu kulüp başkanına 6222 den dava açılmış mıdır? Statlarımızda toplu küfürler ediliyor savcılar neden bunları o zaman tek tek alıp cezalandırmıyor? Savcılarımız ve polislerimiz bile bu yasanın saçma olduğunu söylüyorlar o zaman bizler işimizi gücümüzü bırakalım kimler sokakta sporla ilgili küfür ediyorsa kameralara çekip suç duyurusunda bulunalım kimse statlara gitmesin.. Bize göre sporda şiddet yasasında olay yapanlar kesici ve yanıcı madde taşıyıp sahaya atanlar cezaları neyse çeksinler.

BİZ DOSTLUĞU NET ŞEKİLDE GÖSTERDİK

Biz zaten tribünde dostluk kardeşlik arkadaşlık futbolun sadece bir eğlence olduğunu bilen insanlarız ve centilmeniz centilmenliğimizi bütün takımların buraya gelen seyircilerini en iyi şekilde ağırlayarak göstermişizdir.

FERNASDES'E VURANLA AYNI CEZAYI ALIYORUZ

Sahaya inip Fernandes’e tekme atan insanla bizim aldığımız ceza aynı olmaması lazım. Bizim aldığımız ilk ceza ise sadece şu kelimelerden dolayıdır. “SAHTEKAR” bunu da stada bin kişi bağırmıştır. Sadece üç kişi ceza almışızdır. bu şahıstan özür diledikten sonra cezamızın bir üst mahkemeye itiraz sonucu 6222 bu şahıslara uygulanamaz ama her nedense spor savcısı ek iddianame hazırlayarak bize bu cezayı bize vermiştir.. İkinci cezamız ise başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu’nu havaalanında karşıladığımızda BURASI TRABZON UĞRAŞMA BİZİMLE G.T OĞLANI FENER diye yapılan toplu tezahürattan dolayı orda bulunan 200 kişinin içinden sadece iki kişiye ceza verilmesi manidar değil midir?!..

BİNLERCE KİŞİ HAKERET EDİYOR

Özgürlüklerin ülkemizde arttığı bir dönemde bizim özgürlüklerimizin kısıtlanması manidar değil midir? Bir gecede her nedense mecliste bir türlü anlaşamayan 4 partimiz Aziz Yıldırım için anlaşıp jet hızıyla yasa değişikliğine gitmiştir. Biz hakarete ceza verilmesin gibi bir talepte değiliz fakat adaletli cezalandırmadan yanayız. Sahaya girip futbolculara saldıran kafasına taş atan bir yıl men cezası alanla Türkiye’nin her yerinde toplu şekilde hakaret içeren küfürlü herhangi bir kötü sözden dolayı sadece iki kişinin ceza alması sizce normal midir?.

HERGÜN 18:00'DE EYLEM YAPACAĞIZ

Ülkemizde hakaret içeren sözlerden dolayı binlerce insan 6222 den mağdur durumdadır bu mağduriyetin kaldırılmasını sayın başbakanımızdan ve diğer parti başkanlarımızdan rica ediyoruz. Bu eylemlerimiz her akşam saat 18:00 de meydan parkında yasa kalkana kadar devam edecektir. Bu hakaret içeren tezahüratlardan ceza almış olan insanların stada giriş yasaklarının kaldırılmasını adil ve adaletli şekilde yargılanmasını istiyoruz. Spor alanlarında veya çevresinde taraftarların grup halinde veya münferiden belirli bir kişiyi hedef veya muhatap almadığına bakılmaksızın duyan veya gören kişiler tarafından hakaret olarak algılanacak tarzda aleni olarak söz ve davranışlarda bulunmaları halinde fiilleri veya ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı taktirde şikayet şartı aranmaksızın failler hakkında 15 günden az olmamak üzere adli para cezasına hükmolunur. artı bu yasanın bir saçmalığını daha sizinle paylaşmak istiyoruz bize verilen ceza 2014 :01:09 tarihinden itibaren başlamıştır ön ödeme diye tebligat geldi bizse bu parayı yatırmayacağımızı mahkemeye baş vurup hakkımızı arayacağımızı mahkeme örneğin bir yıl sürdü mahkeme sonucu suçlu bulunduğumuzu farz edelim para cezasını yatırıyoruz o tarihe kadar giremediğimiz haklarımız nerede..? SEVDAMIZIN ÜZERİNDEN KİRLİ ELLER ÇEKİLSİN.. ADALET İSTİYORUZ. Saygılarımızla

Öte yandan Trabzon Meydan Parkı'na toplanan taraftardan çok çevik kuvvetin, sivil polislerin ve istihbaratın olması dikkat çekti.