Özürlülerin toplumla kaynaşmasını kolaylaştırmak, sosyal yaşama etkin katılımlarını sağlamak amacıyla yürüten projenin 4. Seminer programına konuşmacı olarak Trabzonspor Kulüp doktoru Hakan Bozdoğan katılırken, Bozdoğan’a Trabzonspor Kalecisi Onur Recep Kıvrak da eşlik etti.

Öğrencilerin ve engellilerin büyük ilgi gösterdiği programın açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Asıl Engelliler Engellerini aşamayanlardır” anlayışı ile sürdürdükleri çalışmalar ile engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için birçok projeyi hayata getirdiklerini kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu, ‘Biz De Varız’ projesine destek veren kurum ve kuruluşlara ile seminere konuşmacı olarak katılan Trabzonspor Kulüp doktoru Hakan Bozdoğan ve Trabzonspor’un başarılı kalecisi Onur Recep Kıvrak’ a teşekkür etti.
Seminerde konuşan Trabzonspor Kulüp Doktoru Hakan Bozdağan, engelli kişilerin olmadığını, engelli toplumun olduğunu ifade ederek “Engeli fiziksel ya da zihinsel olarak değil bir toplumun zihniyet problemi olduğu takdirde bu şekilde bir tanımlama yapan kişilerden birisiyim. İnsani değerler azaldıkça, bu toplumlarda normal olan bireylerin engelli olarak kalacağını düşünüyorum” dedi.

Trabzonspor kalecisi ve kaptanı Onur Recep Kıvrak ise “Engelleri spor yaparak aşan bütün kardeşlerimle gurur duyuyorum. Bazı basın mensupları ya da büyüklerimiz kavga edeceğine böyle işlere sarılsınlar. Böyle bir konuda öncü olursak bizde çok seviniriz. Döndüğüm zaman bu düşünceleri başkanıma da kesinlikle ileteceğim. Acılar insanı güçlendirir, önemli olan bu acılarla nasıl başa çıkacağımızı bilmek, öğrenmektir. Asıl engelli olan kardeşlerimiz onlar değil bizleriz ve bunu halletmek için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Trabzonspor taraftarlarını da çok sevdiğini ifade eden Onur Kıvrak “Sizler bizim canımızsınız. Bizler sahaya çıktığımız zaman sürekli kazanmak için çıkıyoruz. Yenildiğimiz zaman hep birlikte kaybediyoruz. Yendiğimiz zaman hep birlikte kazanıyoruz. Taraftarlarımızın her zaman desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.