Medyada bir grup, bizim bu işi unutmamızı istiyor. Bu çok haklı bir talep değil. “Tahkim Kurulu böyle bir karar verdi işte” deniliyor. Tükürükle ilgili de bir karar verdiler ve bana göre doğru değil. Bu konu uzun yıllar konuşulmalı. Sonra, “Ben yaptım, oldu” gibi bir mantık oluşuyor. Ben kendi kendime diyorum, federasyon başkanı beni çağırsa, disiplin ve tahkim kurulunu da çağırıp, “Sadri Şener’i, Fenerbahçe’nin şike yapmadığına ikna edin” dese... Ama nasıl ikna edecekler ki beni, seni ya da bir başkasını. Bunun bitmesi için hak yerini bulmalı. Mücadelemiz her alanda devam etmeli. Tabii demokratik ve hukuk kuralları çerçevesinde olmalı. Biz de kulüp olarak CAS, UEFA ve FIFA çevresinde çalışma yapıyoruz. TFF’de girişimimiz yok çünkü beklentimiz de yok.

Galatasaray sesini yükseltmeli

Bu federasyonun göreve getirilmesi sürecinde ben de bulundum. Çünkü bir konuşma, bir söz de vardı ancak dönüldü. Galatasaray da bu yönetimi istemiyor. Galatasaray aristokrat bir takım. TFF’yle mücadelede ses tonlarını farklı kullanmaları lazım. Çok büyük camia. Öne çıkmaları gerek ancak çıkmıyorlar.

Bir stoper alacağız

Devre arasında yapılan transferlere karşıyım. Çok özel bir durumda takviye yapılabilir. Giray’ın sağlık durumu ve Bamba’nın milli takımda olması nedeniyle defansa oyuncu alacağız.

Devre arasında alınan oyuncular ya problemli oluyor ya da fiyatı pahalı... Çok özel bir durumda alınabilir. Ama takımı böyle komple değiştirmek bakımından doğru değil. Belki 1 tane takviye yaparsınız. Basın haklı olarak her takımın transfer yapmasını istiyor. Bir tane genç oyuncu aldık. Giray’ın özel problemi oldu sağlık açısından. Onun yerini doldurmak için stoper bakıyoruz. Bizim oyuncularımızdan Marek Sapara’yı Orduspor istiyor ama daha net değil. 

Anlaşmaya çalışıyorlar. Duyduğuma göre orada da menajer zorlukları yaşanıyormuş. Bizde yabancı fazlalığı var. Ancak bir yandan da bakıyorsun, ocak ayında 6 maçımız bulunuyor. Giray yok, Zokora ve Bamba milli takımda, sakatlık ve cezalar oluyor. Colman mesela ilk yarıda bir maç oynadı. Yokluğunu aramadık. Ama pahalı bir durum bu. Bizden oyuncu göndermek zor. Kötü tarafımız, oyuncuların paralarını günü gününe ödüyoruz! Dolayısıyla kimse gitmek istemiyor. Demek ki doğru yapmıyoruz!

‘Fenerbahçe’yi nasıl kurtarırız’ diyorlar

Fenerbahçe’yle ilgili bir ceza geldiğinde, Tahkim Kurulu masaya, “Fenerbahçe’yi nasıl bu durumdan kurtarırız” diyerek oturuyor. Meireles’in olayında yok gözlük takıp izlemişler, 6 saat konuşmuşlar, tükürüktü sıvıydı bilmem ne diyip kurtarıyorlar. Emre Belözoğlu’nun ırkçılık olayında federasyon başkanı bana bizzat, “Abi, İngilizce resmen ırkçılık bu” dedi. Ancak başka güçler girdi araya ve disiplin kurulu ‘kötü hareket’e çevirdi. Öteki de ayıp olmasın diye üstüne 1 maç ceza ekledi. Ver ırkçılık cezasını olsun bitsin, şen şakrak devam etsin. Bozüyükspor’un dosyaları gelince 6 saat izliyorlar mı? Hakeme de yazık. Genç bir çoçuk. Ahbaplığım yok. Ancak o adamı da ettin sıfır. Meireles mi önemli yoksa hakemin mi? Hakem önemli tabii ki Türk halkından biri.

Koltuğu bırakabileceğim biri şu anda yok

Bu yılın sonunda kongremiz var. Trabzonlular bayılıyor zaten kongreye. Başkan olarak 6 yılım dolacak. Öncesinde de yöneticilik yaptım. Şu anda Trabzonspor tarihinde en uzun süre yöneticilik yapan kişi benim. Çok önemli noktalara getirdik kulübü. Ticari anlamda, futbol takımı anlamında ve kredibilite olarak. Bunu geriye götürmeyecek, ileri taşıyacak, dünya görüşleri modern dünyaya uygun, eğitimli arkadaşlar çıkarsa görevimi onlara devretme taraftarıyım. Peki var mı böyle biri? Şu anda gördüğüm yok. Bu iş yorucu. Şimdi buradan çıkıp kampa gideceğim. Orada 1 yöneticimiz var. Gönül ister ki 3-4 tane olsun. Bu arada buradan Trabzon Belediyesi’ne kırgınlığımı da belirtmek istiyorum. Şehrin 4’te 3’ü imara aykırı. Bula bula bizim Haluk Ulusoy Tesisleri’nin 
yanındaki barakayı bulup şikayet etmişler.

Kadromuz çok kaliteli ama...

Ligin ilk yarısında kadro kalitemizin karşılığını alamadık. Kadroyu şu bilgisayara koysan Trabzonspor, 1. çıkar. Bütün oyuncuların özelliklerini, geçmişini, milli takımlarını, kariyerlerini yazsan çok farklı bir sonuç çıkar. Ancak onların arada oynamaları çok önemli. Bu sene hepsi bir arada ilk defa oynuyor. Bence bu etkendir. 3 Temmuz sonrası yaşananların da payı var. Oyuncularımız belki de, “Yine biz oynayıp kazansak ama sonuç böyle çıksa, kupayı alamazsak” diye düşünüyorlardır. Artık kamp çalışmasında hocamız ve yardımcısı Ünal Karaman bunu halleder. Giray Bulak’ın gitmesi bizim için de sürpriz oldu. Gidişini çok bilmiyorum, gelişini de çok bilmiyordum. Ünal Karaman’ın gelmesini Şenol Güneş istedi. 

1461 için karar vermedik

“1461 Trabzon Yönetimi’ni değiştirmemiz lazım. Ya da elimizden çıkartacağız. Bize konuyla ilgili TFF’den yazı geldi. Süper 
Lig’e çıkarsa bu haliyle oynayamayacaklar. Bizim için güzel bir altyapı oluyor. Oradan bir stoper yukarı çıkacak. Bizde oynayabilecek iyi bir kalecileri ve santrforları var. Daha tam net karar vermedik. Şubat ayı da geçsin, Türkiye Kupası maçları oynansın sonra bakacağız. Kulübün kuruluşunda vardım, bu nedenle mutluyum. Ben de başladım Ali Şen gibi Şenes Erzik gibi ben yaptım demeye...”

Fanatik