Sezon başında Kayserispor’dan 3.5 milyon Euro’ya transfer edilen Sefa Yılmaz, her geçen gün performansını yükseltiyor. Ersun Yanal’ın adeta saha içindeki jokeri olan Sefa, 24. dakikada kornerden gelen topu ağlarla buluşturarak, galibiyette başrol oynadı. Kritik anlarda sahneye çıkarak yıldızlaşan 25 yaşındaki futbolcu Bordo-Mavili formayla 5. golünü attı. Ligde rakip fileleri 4 kez havalandıran Sefa, bir de Avrupa Ligi’nde Metalist maçında gol sevinci yaşamıştı.

Sağ beke yeni aday Mustafa

Musa Nizam ve İshak Doğan’dan beklenen verimi alamayan Trabzonspor’da sezon bitene kadar teknik direktör Ersun Yanal yeni sağ bek deniyor. İdmanlarda sürekli farklı isimleri bu bölgede analiz eden Yanal, Başakşehirspor maçında da aynı stratejiyi uyguladı. Yenilen ilk goldeki hata nedeniyle eleştirilen Musa Nizam’ı 70. dakikada çıkartan deneyimli çalıştırıcı bu mevkiye Mustafa Akbaş’ı yerleştirdi. Napoli maçında ise kimin oynayacağı merak konusu.

Hakan Arıkan yine yıldızlaştı

Fenerbahçe maçındaki performansıyla taraftarların gönlünü fetheden Hakan Arıkan, Başakşehirspor karşısında da yine hünerlerini sonuna kadar sergiledi. 33 yaşındaki file bekçisi her ne kadar 2 gol yese de en az 4-5 kez karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda kalesini gole kapatmayı başardı. Yediği ikinci golde Medjani’ye çarpan top yön değiştiren Hakan, bu atakta yapacak fazla bir şeyi yoktu.

Aytaç Kara direğe takıldı

Eskişehirspor’dan devre arası transfer döneminin son gününde Trabzonspor’un yolunu tutan Aytaç Kara, ilk kez Bordo-Mavili formayla ilk kez Süper Lig maçına 11’de başladı. Kevin Constant’ın sol açıkta, Carl Medjani’nin ise stopere geçmesinin ardından teknik direktör Ersun Yanal, buradaki probleme Aytaç Kara ile çözüm aradı. 90 dakika sahada kalan 22 yaşındaki futbolcunun silik futbolcu ve hücuma olan az katkısı nedeniyle sınıfı geçemedi.