Trabzonspor Kulübünü borç batağına sokan, futbolcuların ödemelerini yapamaz hale getiren Sadri Şener, mali genel kurulda ibra edilmişti. Mali genel kurulda ibra edilen Şener'in İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ibra edilmemesi için başlattığı kampanya şaşkınlıkla karşılandı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı olduktan sonra TMSF'ye olan banka borçları silinen Şener, bilindiği üzere batık banka patronlarından sonra en fazla borcu olan isimdi.

Trabzonspor Eski Başkanı Sadri Şener, İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin kulübe taşınır taşınmak mal alımı ve satımı konusunda genel kuruldan geçirmek istediği 7 madde için çarpıcı konuştu. Şener, “Bırakın bu yönetime yetki vermeyi elindeki yetkileri bile almak lazım. Bu yönetim ibra edilecek mi, o sorgulanmalı” dedi.

Trabzonspor’da 20 Aralık’ta yapılacak olan seçimsiz olağan genel kurul tartışılıyor. Özellikle yönetimin genel kuruldan geçirmek istediği ve “Derneğe taşınır, taşınmaz mankul ve/veya gayrimenkul satın alınması ve/veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilebilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi” içeriğini taşıyan maddeye tepkiler yağıyor. Hacıosmanoğlu yönetiminin mahkemeye verdiği eski Başkan Sadri Şener de, yönetimin bu hamlesine sert bir tepki verdi.

CİDDİ BİR YÖNETİME VERİLİR
Sadri Şener, yönetimin bu maddeyi genel kuruldan geçirmeyi çalışması ile ilgili olarak çarpıcı bir ifade kullandı ve “Bu yönetime bırakın yetki vermeyi ellerindeki yetkileri de almak lazım” dedi. Şener sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu bizden önceki yönetimler de zaman zaman bunu yaptı ancak İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibine böyle bir yetki vermek kulübü uçuruma atmak olur. Ciddi bir yönetime olsa bu yetkiyi verebilirsiniz.”

BU YÖNETİME GÜVENİLİR Mİ?
“Ancak İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki bu yönetime değil bu yetkiyi vermek ellerindeki yetkileri bile almak gerekir. Adama bu kulübü yönetemiyorsun, kongreye git diyorlar onu bile yapmıyor. İmzalar bile toplanmasına rağmen seçimden kaçıyor. Bu yönetime güvenip, bu kadar geniş bir yetkiyi nasıl vereceksiniz? Siz bunları bırakın aslında bu yönetimi ibra edecek misiniz bunun sorgulanması gerek.”

YÖNETİM İBRA EDİLECEK Mİ?
“İmza toplayan gurup genel kurulda bu yönetimi ibra eder mi? Buraya bakmak lazım. Çünkü camianın büyük çoğunluğu kongre istiyor. Ancak İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi camianın kongre isteklerine kulaklarını tıkıyor. O zaman bu yönetimden kurtulmanın tek yolu kalıyor ibra etmeyip kulübü kongreye taşımak. Mali Genel Kurulda ibra edilmezlerse kulüp kongreye gider bu yönetimden kurtulmuş olur camia.”