Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu , Trabzonspor Dergisi'nin Nisan ayı sayısındaki yazısında Türkiye Futbol Federasyonu'nun ve kurumlarının renklere göre karar verdiğini söyledi. Hacıosmanoğlu” Batan güneşin arkasından üzülmek yerine doğacak yeni güneş için hazırlanmanın daha doğru olduğu bilinci ile yeni güne uyandık. İşte şimdi maddi ve manevi tüm olumsuzluklara rağmen lig sıralamasında tırmanışa geçtik. Trabzonspor her daim daha da üst sıraları zorlamalı ve çıtayı sürekli yukarıda tutmalı. Ancak içinde bulunduğumuz maddi ve manevi zorluklara rağmen sabrının sonunun selamet olduğunu gördük. Unutulmamalı ki yeteri kadar nedeniz varsa, her şeyi yapabilirsiniz. Bizimde yeteri kadar nedenimiz var. Tarihimizin altın sayfalarına bakıldığında , Trabzonspor sevdasının başarıya olan inancını , neleri beraberinde getirdiği çok net anlaşılıyor. Geçen ay ki yazımda da belirttiğim gibi başarısızlık kabul edilebilir ancak denememek asla. Heyecanlıyız...Heyecanlıyız çünkü yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz”

Bordo mavili takımın başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu “Ancak bizler bu heyecanla , koltukta oturmak için çalışmak değil, çalışmak için koltukta oturma anlayışı ile mücadele ederken , bazı kurum ve kuruluşlar bunların aksi yönünde görev yapıyor. Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı kurumlar, değiştirdikleri talimatlarla her hafta tüm kulüplere ceza yağdırarak sözümona tribünlerdeki olumsuz davranışlara engel olmaya çalışıyor. Ancak olumsuzluklar ceza ile değil eğitim ile değiştirilebilir. Futbolda alt yapılardan başlayarak, eğitimde ise birinci sınıftan itibaren spor kültürünün oluşturulmasına yönelik eğitimler verilerek bu olumsuzlukları önüne geçebilirsiniz”

Hacıosmanoğlu”Adalet bir gün herkese gerekli olacak sözünden yola çıkarak ,TFF ve kurumlarının ,önlerine gelen dosyanın renklerine göre değil içeriğine göre davranmasını talep ediyorum” dedi.