Haftalardır Avni Aker’de maç izlemeyen Şener, yarın tribüne dönecek. Ayrıca 3 puan için futbolculara bir de sürpriz var.

Kupada Eskişehirspor karşısında alınan 2-0’lık galibiyet, Trabzonspor’da moralleri yükseltti. Ancak kulüpte herkesin aklı fikri, yarın oynanacak olan Galatasaray mücadelesinde. Bordo-Mavililer’de başkan Sadri Şener, 26 Kasım’da ligde oynanan Eskişehirspor maçında, 3-0’lık yenilgi sonrası protestolara maruz kalmıştı. Şener o tarihten itibaren Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan hiçbir mücadeleyi tribünden izlemedi. Ancak yarınki Galatasaray sınavıyla birlikte Şener’in küskünlüğü de son bulacak. Başkan, zorlu mücadelede protokol tribünündeki yerini alacak. Ayrıca yönetim kurulu da tam kadro halinde statta olacak. Şener bu konuda kurmaylarıyla tek tek görüşerek, özel mazereti dışında herkesi stada beklediğini söyledi. Yönetim ayrıca futbolculara sürpriz yapmaya da hazırlanıyor. Cim Bom
karşısında 3 puana ulaşılması halinde prim ağıtılacak.

Şenol Güneş, “8-10 puanımız daha olsaydı atmosfer farklı olacaktı” dedi ve ekledi: Her şeye rağmen kazanmak için oynayacağız.

Perşembe gününde Eskişehirspor’la kupa maçı olmasına rağmen hafta başından beri Şenol Güneş’in aklı fikri Galatasaray mücadelesindeydi. Bu durum futbolcular için de geçerli. Güneş, Sarı-Kırmızılılar’ın hem lig, hem de Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı maçların kasetlerini yardımcılarıyla birlikte defalarca izledi. Dün gün boyunca Aslan’ı devirecek planı hazırlamakla uğraştı. Deneyimli çalıştırıcı, yaptığı açıklamada, “En az 10 puan daha toplamamız gerekiyordu. Ama bunların hepsi geride kaldı. Daha çok kazanabileceğimiz maçlardaki kayıplarımız olmasaydı, 8-10 puanımız daha olsaydı, maçın atmosferi daha farklı olurdu bizim için. Ama her şeye rağmen kendi sahamızda Galatasaray’ı yenmek için oynayacağız” ifadelerini kullandı. Şenol Güneş, dünkü idmandan önce de oyuncularıyla özel bir toplantı yaptı.

Tüm biletler satıldı. Taraftarlar, Cim Bom’a stadı dar etmeye hazırlanyor. Burak, Selçuk ve Engin ise protestoların hedefi olacak.

Galatasaray’ın son iki sezondur Trabzonspor’un yıldızlarını bir bir kadrosuna katması, iki kulüp arasındaki ilişkilerin gerginleşmesine neden oldu. Bu durum taraftarlara da yansıdı. Bordo-Mavililer, sezon içerisinde Fenerbahçe ve Galatasaray’ı ağırlayacakları maçları iple çekiyor. Yarınki zorlu mücadele öncesinde satışa çıkartılan biletlerin tamamı tükenmiş durumda. Cim Bom’u Avni Aker’de Bordo-Mavi renklere boyanmış, tamamı dolu tribünler bekliyor. Taraftarlar, tüm hazırlıklarını tamamlamış durumda. Deyim yerindeyse Aslan’a stadı dar edecekler. Tribünlerin hedefindeki isimler ise Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Engin Baytar olacak. Bordo-Mavililer, bir dönem formalarını giyen eski oyuncularını sahada oldukları süre boyunca protesto edecek. Ancak tepkilerde kesinlikle aşırıya kaçılmaması için uyarılar da yapılıyor.