Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu görevinden istifa etti.

Kulübün futbol şube sorumlusu Ahmet Yıldız, yaptığı açıklamada, Kutlu'nun istifasını yönetime sunduğunu ve yönetim kurulunun bu kararı kabul ettiğini söyledi. Yıldız, Kutlu'ya kulübe bugüne kadar verdiği hizmetler dolayısıyla teşekkür ederek, bundan sonraki yaşamında başarılar diledi. Kayserispor, ligin 13. haftasında konuk ettiği Trabzonspor'a dün 1-0 mağlup olmuş, maç sırasında bir grup taraftar Kutlu'yu istifaya davet etmişti. Sarı-kırmızılı takım, ligde 13. hafta sonunda topladığı 9 puanla 17. sırada bulunuyor. Öte yandan Kutlu, ligin 10. haftasındaki Osmanlıspor maçının ardından da istifa kararı almış ancak kulüp yönetim kurulu bunu kabul etmemişti.

Hakemler düdüklerini assınlar
Kayserispor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Yıldız, Spor Toto Süper Lig'de son iki haftada Aytemiz Alanyaspor ve Trabzonspor maçlarında çok fazla hakem hatalarına mazur kaldıklarını iddia ederek, "Gerçekten içimiz çok yanıyor. Bu hakemler, iki hafta üst üste canımızı çok acıttı, bu tahammül edilir bir durum değil." dedi. Yıldız, yaptığı açıklamada, ligde 13 hafta sonunda 9 puanla 17. sırada yer aldıklarını hatırlattı. Hakem hatalarıyla hedefledikleri puanın altında kaldıklarını savunan Yıldız, şöyle devam etti: "Gerçekten içimiz çok yanıyor. Bu hakemler, iki hafta üst üste canımızı çok acıttı, bu tahammül edilir bir durum değil. Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor maçında yaşadıklarımız ortadayken bunları yaşadık. Teknik direktör Aykut Kocaman, Aytemiz Alanyaspor maçında yaşadığımız haksızlıkları bağımsız biri olarak söyledi. Biz bu haksızlıkları seslendirdiğimizde belki duygusal konuştuğumuz düşünülebilir ama Atiker Konyaspor Teknik Direktörü bu ifadeleri kullanıyorsa bu düşündürücüdür."

"Trabzonspor maçında da 3 penaltımız verilmedi"
Yıldız, dün 1-0 yenildikleri Trabzonspor maçında da kendi aleyhlerine hakem hatalarının maça damga vurduğunu iddia ederek, şunları kaydetti: "Geçen hafta üç penaltımız verilmedi, dün Trabzonspor maçında da 3 penaltımız verilmedi. Ne yapılmaya çalışılıyor, amaç nedir bir türlü anlamış değiliz. Bir milyon 350 bin nüfuslu şehrin takımının bu şekilde kaderiyle oynamaya kimsenin hakkı yok. Bu farklı boyutlara giderse bunun altında çok insan ezilir. Art niyet düşünmek istemiyoruz ama iki hafta üst üste olduğu zaman bunun kesinlikle art niyetli olduğuna inanır duruma geldik. İçimiz acıyor. Maçtan sonra başkanımız Recep Mamur, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu ile uzun uzun konuştu. Bütün tepkisini dile getirdi. Bu hatalara inanılır gibi değil, yani ne yapacağımızı bilmiyoruz."

Hataların artık son bulmasını isteyen Yıldız, "Aytemiz Alanyaspor maçının hakemi Ümit Öztürk ile Trabzonspor maçının hakemi Serkan Çınar'ı Allah'a havale ediyoruz. Bir şehrin ve takımın kaderiyle bu kadar oynayan hakemlerin kesinlikle düdüklerini asmaları gerektiğini düşünüyoruz. Vicdanlarıyla baş başa kaldıklarında neler düşündüklerini çok merak ediyoruz. " ifadelerini kulandı. Trabzonspor maçında taraftarın teknik heyete yönelik tepkisine üzüldüklerini de aktaran Yıldız, "Taraftarımız teknik direktörümüz Hakan Kutlu'ya tepki göstereceğine Kayserispor'un üç penaltısını gasp eden hakeme tepki gösterseydi keşke." diyerek sözlerini tamamladı.