Passolig'e karşı çıkan Fenerbahçe Yönetimi, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasını tribünden izleyememe ve stada girememe tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Passolig uygulamasına karşı çıkan kulüplerin başında gelen Fenerbahçe yönetimi, Trabzon'da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasını izleyememe tehlikesiyle karşı karşıya.

Sarı-lacivertli kulübün her maç ceza ödemeyi kabul ederek Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu sezon etkin kıldığı Passolig uygulaması dışında kalan Fenerbahçe kulübü ve yöneticileri Passolig kartları olmaması halinde takımlarını deplasmanda oynayacakları maçları tribünlerden izleyemeyecekler.

KONU İL SPOR GÜVENLİĞİ TOPLANTISI'NDA GÜNDEME GELDİ

Fenerbahçeli yöneticilerin Passolig kartları olmaması halinde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan karşılaşmaya alınmayacakları bugün Trabzon Valiliği'nde yapılan İl Spor Güvenliği Toplantısı'nda gündeme geldi. Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Sadıklar, konuyla ilgili olarak yetkilileri uyardı. Fenerbahçe cephesinde maçla ilgili talep geldiğini ifade eden Sadıklar, "Passolig konusunda yasalar çerçevesinde hareket ediyoruz.

Passolig Kart'ı olmayanlar kurallar gereği içeri alınmıyorlar. Fenerbahçe cephesinden maçı izlemek isteyen yönetici veya benzeri kişilerin Passolig kartları olması gerekiyor. Konunun bizimle bir ilgisi yok. Yarın veya başka bir gün 'Trabzonspor Fenerbahçeli yöneticileri içeri almıyor' gibi bir durumla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Çünkü bu durum bizimle ilgili değil çıkan yasayla ilgili" ifadelerini kullandı.

Sadıklar'ın sözleri üzerine devreye giren Emniyet yetkilileri ise "Böyle bir durumla karşı karşıya kalınması halinde maçın gözlemcilerine rapor tutturulur. Bu kanun Trabzonspor'un değil yasaların ortaya koyduğu bir durum" ifadelerini kullandılar.