Yeni sezona güçlü bir kadroyla girmenin planlarını yapan Trabzonspor yönetimi, transfer çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın savunmayı yerli bir oyuncuyla takviye edilmesini istemesinin ardından Gençlerbirliği'nden Aykut Demir'i almak için girişimlerini sıklaştıran bordo-mavili yönetimin karşısına Başkent ekibinin teknik direktörü Metin Diyadin'in çıktığı öğrenildi.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'la her konuda anlaşıldığı belirtilirken, Metin Diyadin'in takasta kullanılacak oyuncular nedeniyle transfere henüz onay vermediği ifade edildi.  
Trabzonspor'un, Gençlerbirliği'ne paranın yanı sıra Alanzinho'yu teklif ettiği; Metin Diyadin'in ise Paulo Henrique'yle birlikte genç savunma oyuncusu Abdullah Karmil'i istediği gelen haberler arasında.

Öte yandan Trabzonspor'a geçtiğimiz sezon başında Gençlerbirliği'nden transfer edilen ancak inişli çıkışlı performansıyla beklentileri karşılayamayan Yasin Öztekin'in, takımdan ayrılmasının gündemde olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yasin'in menajeri Önder İnce, "Yönetimle, Yasin'le ilgili görüşeceğiz. Yasin, burada mutlu değil. Ayrılma olasılığı yüksek" şeklinde konuştu. Yasin Öztekin bilindiği gibi kadro dışı bırakılan oyuncular arasında yer almış ve daha sonra affedilerek yeniden forma şansı bulmuştu.