TRABZONLU MESSİ
Trabzon’un kurtuluş tarihi 24 Şubat’ta doğan ve oynadığı futbolla Arjantinli süper star Messi’yi andıran Oğuzhan Acar, sergilediği performansla geleceğin yıldızı olarak görülüyor

HARİKALAR YARATIYOR
2004 tarihinden itibaren Trabzonspor’da forma giyen Oğuzhan Acar, sergilediği futbolla herkesi kendisine hayran bıraktırmayı başardı. Henüz 1996 doğumlu olmasına rağmen Bordo-Mavili kulüpte harikalar yaratan genç oyuncu 10 kez de milli formayı giymenin heyecanını yaşadı. Forvet arkasında görev alan Acar, sol ayağına hakimliği ile dikkat çekiyor.

2. SINIFTA KEŞFEDİLDİ!
Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 2. sınıfında okurken, Trabzonspor tarafından keşfedilen ve altyapıya alınan genç oyuncu 9 yıldır Bordo-Mavili kulübe hizmet ediyor. Sayısız başarılara imza atan Oğuzhan Acar, Trabzon il birincisi olan ve gruplarda Trabzon’u temsil eden Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nin okul futbol takımında da görev yapıyor.

F.BAHÇE’YE 3 GOL ATTI
Geçen sezon U16 Ligi’nde 4 maçta 2 gol atıp 4 de asist yaparak Türkiye Şampiyonu olan Trabzonspor’un bu başarısında önemli rol oynayan Acar, özellikle bu sezon Fenerbahçe maçında attığı 3 golle dikkatleri üzerine çekti. Acar’ı, Bucaspor, Hatayspor, K. Erciyesspor, İnegölspor, İskenderun Demir Çelik gibi takımlar ısrarla kadrosuna katmak istiyor.

BEŞİKTAŞ DA TAKİPTE!
Süper Lig ekiplerinden ise Mersin İ. Yurdu, K. Karabükspor, Gençlerbirliği ve Eskişehirspor’un da genç yıldızı takip ettiği öğrenilirken, Fenerbahçe’ye attığı 3 messivari golden sonra Sarı-Lacivertli takımın da listesine girdiği söyleniyor. Ayrıca Beşiktaşlı ve Galatasaraylı yöneticilerin de gizlice Acar için girişimlerde bulunduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

25 MAÇTA 17 GOL 25 ASİST
Oğuzhan Acar, bu sezon forma giydiği U17 Ligi’nde de harikalar yaratmaya devam ediyor. 25. hafta sonunda 52 puanla 3. sırada yer alan Bordo-Mavili ekipte 17 gol 25 asist yapan genç yıldız oyuncu kalitesini ispatladı. Acar, bu sezon Çanakkale Dardanelspor, Kardemir Karabükspor ve Fenerbahçe karşısında hat-trick yaparak ulaşılması zor bir istatistik yakaladı.

BENİ ASLA ŞIMARTMIYOR
Hedefinin öncelikle Trabzonspor A Takımı’nda forma giymek ve milli gururu bu forma altında yaşamak olduğunu belirten genç oyuncu Oğuzhan Acar; “Her Trabzonlu oyuncunun hedefi Trabzonspor’da oynamaktır. Benim de hedefim bu. Beni takip eden takımların olması beni şımartmıyor, aksine daha çok çalışmamı sağlıyor, yani beni motive ediyor” diye konuştu.
 
AĞABEYİM HEP YANIMDA
Ailesinden özellikle de ağabeyinden çok büyük destek gördüğünü vurgulayan Acar; “Ailem bana büyük destek oldu. Başta da ağabeyim çok ilgilendi. Zamanı oldukça antrenmanlarıma bile geldi. Kısaca benim buralara gelmemde emeği çok fazla. Onların bu güvenini boşa çıkarmamak için mücadele edeceğim. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Geride kalan 25 hafta sonunda Trabzonspor U17 Takımı’nın kaydettiği 72 golün 42’sinde pay sahibi olan Oğuzhan, performansıyla parmak ısırtıyor. U16 ve U17 milli takımı olmak üzere toplam 10 kez milli formayı terleten genç oyuncu, hedefinin Trabzonspor A Takımı’nda uzun yıllar forma giymek olduğunu ifade ederken; “Her Trabzonlu gibi benim de hedefim bu. Burada bulunmak ve Trabzonspor’a hizmet etmek beni inanılmaz mutlu ediyor” diye konuştu.

Acar; “Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi takımların beni takip ettiğini duydum. Bu beni mutlu etti ancak hiç şımartmadı. Bu teklifler karşısında Bordo-Mavili kulübe olan bağımlılığım daha da arttı” dedi. En büyük destekçisinin ağabeyi olduğunu dile getiren Acar; “Ailem bana bu yolda inanılmaz destek veriyor. Ama ağabeyimin yeri farklı. İmkanı oldukça idmanlarıma bile geliyor. Çok çalışıp ailemin bana verdiği ilgiye layık olmak istiyorum” dedi.

Bordo-Mavili oyuncu 17 yaşında olmasına rağmen 10 kez milli heyecanı yaşadı.

Trabzonsporlu defans oyuncusu Giray Kaçar da Oğuzhan’a büyük ilgi gösteriyor.




Kaynak: İLKHABER GAZETESİ / İSMAİL DÜZGÜN