Türk futbolunda şikeden tek ceza alan Başkan olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübünün Avrupa kupalarından men edilmesine neden olan da tek yönetici. Buna rağmen hala konuşan ve kendini savunmaya çalışan arkasına aldığı Fenerbhçe camiası ile kendini haklı çıkarmaya çalışan Aziz Yıldırım, Trabzonspor avukatlarının açıkladığı Serkan Acar olayını açıklayamadı. Bunun yerine muhasebeciliğe soyundu. 
Trabzonspor avukatlarının Serkan Acar olayını açıklamasının ardından bu olay karşısında susan içeriğini bir türlü açıklayamayan Aziz Yıldırım, bunun yerine Trabzonspor avukatlarına ve başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu laf yetiştirmeye ve karalamaya çalıştı. 

O olaya açıklayamayan bunun yerine kontrolünde ki gazetecilere tavsiyeler verip yönlendirmeye çalışan Aziz Yıldırım, “Ben üç beş paralı askerin ne Trabzonspor camiasını, ne de Trabzonspor başkanlığını temsil ettiğine inanmıyorum. Kendi kulüp başkanına ve yönetimine ağıza alınmayacak şekilde hakaret eden adamların rakip takımın vefat eden oyuncusu ile ilgili söylemlerini ciddiye bile almıyorum. Hatta bu şahıslar ile ilgili önüme çok ciddi belgeler getirdiler ama ben hiçbir işlem yapılmasına izin vermedim. Bu ahlak yoksunlarına siz de değer vermeyin, bu adamları önemsemeyin.” Diyerek güldürdü…

Ayrıca Muhasebeciliğe de soyunan Trabzonspor’un hesaplarına göz diken Aziz Yıldırım, sanki Trabzonspor’un halka açık bir anonim şirket olduğunu bilmeden kamuoyunda manipülasyon yapmaya çalışıyor. Bordo-mavili kulübün anonim şirket olmasından dolayı hesaplarının tamamen şeffaf olduğunu bilmesine rağmen sırf Trabzonspor üzerinden prim yapmak için, ““Aldıkları oyuncular belli. Oyuncuların da hepsini devletin yardımıyla aldılar. 80 trilyon para girdi kasaya diyorlar. Biz kasamıza girip çıkanı her kuruşuna kadar açıklıyoruz. Fenerbahçe geçen sene 93 trilyon, bir önceki sene 87 trilyon vergi ödedi. Türkiye’de bütün kulüpler açıklasınlar verdikleri vergiyi. 80 trilyonun kaynağı hangi havuzdur açıklasınlar. Hangi siyasiler tarafından bu paralar toplandı ve verildi. Açıklasınlar biz de bilelim. Vatandaş olarak soruyorum; Fenerbahçe başkanı olarak değil. Türk vatandaşı olarak öğrenmek istiyorum”  dedi. 

Sırf manipülasyon yapmak için taraftarı Trabzonspor yönetimine karşı olması için yapılan bu açıklamanın Trabzonsporlu tarftarlar tarafından ciddiye alınmaması gerektiği vurgulanırken Trabzonspor’un halka açık bir şirket olması noktasında hesaplarının açık olduğu vurgulandı.