Onuachu Bu Kez Sessiz Kaldı Onuachu Bu Kez Sessiz Kaldı

Filistin’e destek verilen yürüyüşe, Trabzonspor’un neredeyse tüm taraftar grupları katıldı. Bordo – Mavililerin Filistin’e destek yürüyüşüne Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de katıldı. 

Yürüyüş öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Artık hukuki tanımla bir soykırımla karşı karşıyayız. Batı medeniyetlerinin çöktüğü, bütün insanlığın hukukunu korumakla mükellef olan BM’nin işlevsel hale geldiği, gücün hakka galebe çaldığı durumla karşı karşıyayız. 

Şu anda yaşama hakkı olan Filistin’deki kardeşlerimiz, yavrularımız, sivillerimiz maalesef katlediliyor. Esasında insanlık katlediyor. Buna bütün dünyada olduğu üzere ülkemizin lideri dün Almanya’da da takip ettiniz. En yüksek sesle itiraz ediyoruz. Karşı çıkıyoruz. Son bulsun istiyoruz. Bundan sonra da BM’nin yeniden yapılandırması artık şart olmuştur. 
Şehrimizde bugüne kadar yapılan bu minvaldeki oluşumları destekledik. Bugün de gururumuz Trabzonspor’un taraftar dernekleri burada. 

65e994d4-d7c2-4286-bc84-8c746c03a39c

Bir kez daha bu katliamın soykırımın sona ermesini istiyoruz. Filistin özgürleşir ve bağımsız bir Filistin devleti olarak bizim de kutsalımız olan Kudüs’te insanlık huzur içinde yaşamaya devem eder” dedi. 
Maraş Caddesinin Meydan tarafından başlmayan yürüyüş sırasında Trabzonsporlu taraftarlar, “Hamas’a selam, Direnişe devam”, “Kahrolsun İsrail” şeklinde sloganlar attı.