Trabzonspor’da yeni sezon transferleri için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, liste başındaki isimlerden biri olan Guidetti’den Bordo-Mavililer’i heyecanlandırıcak açıklamalar geldi. 

Manchester City’deki kontratı biten ve sezonu Celtic formasıyla 35 maçta 15 gol atıp 12 asist ile tamamlayan İsveçli futbolcu, kendisine yeni mukavele öneren İskoç kulübüne de veda mesajını iletti. “Bu rakamlara başka bir takımda ulaşsam durum çok daha farklı olurdu. Demek ki adımı duyurmak, milli takıma seçilebilmek için belli ki daha fazla yıldızla bir arada olmak gerekiyor” mesajlarıyla yeni ufuklara yelken açma arzusunu dile getiren Guidetti, gelen teklifleri resmen düşünmeye başladığını açıkladı.

1 milyon Euro

Guidetti’nin her sezon Avrupa’da mücadele eden Türk takımları sebebiyle Süper Lig’i yakından tanıdığı, Trabzonspor özelinde de son dönemlerde transfer edilen yıldızlardan hayli etkilendiği öğrenildi. 23 yaşındaki futbolcunun ekonomik şartları da Trabzonspor için uygun. Çünkü oyuncunun hem bonservis bedeli yok hem de Celtic’te bonuslarıyla beraber kazancı 1 milyon Euro  (Yaklaşık 3 milyon TL). 

Başkan da onayladı

Transfer ile ilgili olarak Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da olumlu referans verdiği gelen haberler arasında. Yakın çevresiyle durum değerlendirmesi yapan Hacıosmanoğlu’nun, “Eğer oyuncu alacak ve para harcayacaksak böyle oyunculara yatırım yapmak en doğrusu. Sürekli aşama kaydeden ve piyasası olan futbolcular Trabzonspor’a uyum sağlayamasa bile daha sonraki süreçte fazla zarar etmeden satma şansımız oluyor” değerlendirmelerini yaptığı öğrenildi.

Türkiye’ye çağrılabilir

Trabzonspor’un gündemindeki Guidetti’nin tıpkı Mbia’da olduğu gibi önümüzdeki günlerde Türkiye’ye davet edilebileceği öğrenildi. Şehri ve yeni stat projesini tanıtıp takımın hedefleri hakkında bilgilendirilecek olan 23 yaşındaki İsveçli’nin her aklına takıldığında vatandaşı olan Erkan Zengin’i de aradığı ve merak ettiklerini sorduğu bildirildi. Başarılı futbolcunun menacerlerinin sportif direktör Süleyman Hurma ile dirsek temasını koruduğu da gelen haberler arasında.

FUTBOLCUNUN SON YIL PERFORMANSINDAN HAZIRLANAN VİDEO KLİP