Bu sezon oynadığı futbolla taraftarın beğenisini kazanan Ogenyi Onazi’nin takımdan ayrılma ihtimaline karşı yönetimi harekete geçti.
Onazi Gidiyor Santiago Geliyor

Trabzonspor’da bu sezon oynadığı futbolla taraftarın beğenisini kazanan Ogenyi Onazi’nin takımdan ayrılma ihtimaline karşı yönetimi harekete geçti. Ersun Yanal’ın iyi bir teklif gelirse satılmasında sakınca yoktur demesi üzerine Onazi’nin alternatif arayışına giren Trabzonspor yönetimi geniş çaplı bir araştırmaya girdi. 3 hedef belirlen ve teknik kadro ile de görüşen Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, takımdaki Güney Amerikalı futbolcuların uyumundan dolayı hedefindeki isimlerin Amerika kıtasından olduğu düşünülüyor.

Onazi’nin Alternatifleri Hazır

Onazi’nin satışından gelecek paraya göre Avrupa ve Güney Amerika’da bu bölge için alternatif oyuncu arayışlarını sürdüren Bordo mavililer Arjantin’de takıma uyabilecek 2 genç oyuncu buldu.

Bunlardan ilki Boca Juniors’un forması giyen 21 yaşındaki Andrés Cubas, geçen sezon İtalya Seria A’da Delfino Pescara 1936’da kiralık olarak oynayan oyuncunun İtalya macerası iyi geçmemesi, Avrupa futboluna adapte olmaması yönetimi düşündürüyor. Orta sahada görev yapan genç oyuncu, şu ana kadar geleceğin yıldızı olarak gösterilse de bir türlü istenilen sıçramayı yapamadı.

Santiago Ascacibar İçin Başkan Usta Devrede

Trabzonspor’un diğer adayı ise Estudiantes takımının formasını giyen Arjantinli futbolcu Santiago Ascacibar, sezon başında adı Beşiktaş’la anılan 20 yaşındaki futbolcuyu yaklaşık 2 sezondur takip eden Trabzonspor’un bu oyuncuda karar kıldığı belirtiliyor. Bonservisi için 7 milyon euro değer biçilen futbolcunun Avrupa’da futbol oynamaya sıcak baktığı ifade edilirken Başkan Muharrem Usta’nın bizzat kendisi giderek pazarlık masasına oturacağı konuşuluyor. Bu oyuncu ile anlaşılırsa Onazi’den gelen paraya göre bütçe konusunda sıkıntı yaşanılmaması düşünülüyor.

Defansif orta saha bölgesinde forma giyen Santiago Ascacibar, gelecek senelerde Arjantin Milli Takımı için adı geçen futbolcuların başında geliyor.Genç futbolcu Arjantin U20 takımının da kaptanlığını yapıyor. Ascacibar’ın Estudiantes’le 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.