Kimler gidecek, kimle kalacak, hangi oyuncuların talibi var?  Bordo-Mavililer'de merak konusu olan 12 yabancı futbolcunun son durumunu masaya yatırıldı. 

Sol Bamba: Ayrılma ihtimali: %100

Ailevi sorunlar nedeniyle kendisi ayrılmak istediğini bildirmişti. Sadri Şener gitmesine izin verdi, İbrahim Hacıosmanoğlu da bu kararda değişiklik yapmadı. Fransa’da kendisine kulüp arıyor, kesin ayrılacak.

Marek Cech: Ayrılma ihtimali: %50

Şenol Güneş hiç şans vermiyorken, Tolunay Kafkas’ın vazgeçilmezi oldu. Kendine kulüp bulması halinde hemen gönderilecek. Ancak geçtiğimiz sezon başında olduğu gibi yine şu ana kadar talibi çıkmadı.

Gustavo Colman: Ayrılma ihtimali: %60

Geride kalan sezonda kötü performansı kadar Mustafa Yumlu’ya attığı tokat konuşuldu. Başta Beşiktaş olmak üzere, birçok talibi bulunuyor. Kaynak arayan yönetim onu satmaya sıcak bakıyor.

Ondrej Celustka: Ayrılma ihtimali: %20

İnter zaferinin kahramanı. Geçtiğimiz sezon hem Güneş’in, hem de Kafkas’ın jokeri oldu. Oynamadığında hiç sorun çıkarmadı. Yaşı genç, maliyeti düşük. Bu nedenle takımda kalma ihtimali en yüksek yabancılardan biri.

Didier Zokora: Ayrılma ihtimali: %40

Tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezon beklentileri karşılayamayan isimlerden biriydi. Yine de kalitesi tartışılmaz ancak maliyeti yüksek. Bu nedenle yönetim, iyi bir teklif gelmesi halinde Zokora’yla yolları ayırabilir.

Emerson: Ayrılma ihtimali: %80

İlk sezonunda performansıyla beğeni toplasa da Kafkas’la yaşadığı sorun sonrası kadro dışı bırakıldı. Brezilya ve Portekiz’den bazı takımlarla görüşüyor ancak henüz anlaşma sağlayamadı. 

Marek Sapara: Ayrılma ihtimali: %50

Slovak futbolcu, görev verildiğinde elinden gelenin en iyisini yaptı. Ancak ilerleyen yaşı ve kendisiyle ilgilenen kulüpler olması nedeniyle önümüzdeki sezon Bordo-Mavili formayı giymeyebilir.

Adrian: Ayrılma ihtimali: %20

Kötü geçen sezonda en başarılı oyunculardan biriydi. Taraftarın sevgilisi oldu. Yüksek bir bedelle transfer edildiği için, çok iyi bir fiyat dışında satılması düşünülmüyor.

Alanzinho: Ayrılma ihtimali: %65

3.5 sezondur Trabzonspor forması giyen Brezilyalı oyuncu, yönetim tarafından gözden çıkarıldı. Yurt içinden kendisini isteyen birçok takım oluğu için, olası bir transferde takasta kullanılması muhtemel.

Paulo Henrique: Ayrılma ihtimali: %55

Bordo-Mavili forma altında iki sezonu geride bıraktı ancak büyük hayal kırıklığı yaşattı. Sporting ve Standard Liege’in ilgilendiği Henrique, bu iki takımdan birine transfer olabilir.

Marc Janko: Ayrılma ihtimali: %85

Tolunay Kafkas’ın kadro dışı bıraktığı bir diğer isim. Yeteri kadar şans bulamadı. Trabzon macerası onun adına tam bir hayal kırıklığı oldu. Avusturya ve Almanya’dan talipleri var. Takımda kalması zor.

Torric Jebrin: Ayrılma ihtimali: %50

22 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon 1461 Trabzon’da kiralık geçirmişti. Şimdi yine Mustafa Akçay’la çalışma fırsatı bulacak. Fransa’dan bazı kulüplerle görüştüğünü iddia etti. Teklif gelirse satılacak.        

FANATİK Arda Erol