Ancak nereye el atılsa orası resmen kuruyor. Konu Trabzonspor olunca kulüpler öyle bonservis ücretleri istiyr ki şaşırılacak cinsten.

Bu noktada Trabzonspor ilk olarak Eren Derdiyok ile temasa geçti. Ancak ailesinin Türkiye’ye sıcak bakmaması ve istenilen 6,5 milyon Euroluk bonservis bedeli ne yazık ki bu transferin önünde ki en büyük engel.
Eren’in ‘Trabzonspor’a gelirim, ancak kulübümle anlaşma sağlanırsa’ şeklindeki açıklamasına rağmen henüz bu transferde bir yol kat edilmedi.

EREN'E KİRALAMA FORMÜLÜ
Başkan Sadri Şener'in transfer görüşmelerini yürüten yönetim kurulu üyesi Tuncay Bekiroğlu'na gurbetçi oyuncu için tüm şartları zorlaması konusunda talimat verdiği öğrenildi. Almanya'da Eren ve kulübü Hoffenheim ile tekrar masaya oturacak olan Tuncay Bekiroğlu'nun anlaşma sağlaması halinde transfere noktayı koyacağı belirtiliyor.

BU SEZON HAYAL KIRIKLIĞI
Old Boys (18 maç/10 gol), Basel (63 maç/17 gol), Bayer Leverkusen (90 maç/25 gol) formaları da giyen Eren Derdiyok, sezon başında transfer olduğu Hoffenheim'da ilk yarıda beklentilerin uzağında kaldı. Sadece 1 gol atabilen yıldız, gözden düştü. Alman ekibinin, istediği bonservis bedelinin ödenmesi halinde gurbetçi oyuncunun Trabzonspor'a transferine izin verebileceği belirtiliyor. Bordo-mavililer, kulüpten ziyade Eren'i Türkiye'ye gelmeye ikna etmek için uğraşıyor. 1.91 boyundaki oyuncu forvetin yanı sıra yardımcı forvet pozisyonunda da görev alabiliyor. Üstün fiziği, sert şutları ve hava hakimiyeti ile tam Şenol Güneş'in aradığı tipte bir santrfor.

GAZİANTEP ABARTTI DA ABARTTI:
CENK’E KARŞILIK SAPARA + 3 MİLYON EURO BİRDE VİTEK VE HENRİQUE KİRALIK

Trabzonspor’da Burak’ın gidişinin ardından sezon başında ortaya çıkacak gol sorunan çare olması için başlatılan Gaziantepspor’dan Cenk girişimi ne yazık ki sonuçsuz kalmıştı. Bu forvette oyunculardan verim alınamaması üzerine Bordo-Mavili kulüpte yeniden Cenk girişimleri başladı. Ancak Trabzonspor, golcü oyuncu için Kımızı-Siyahlı yönetim ile yaptığı ilk görüşmelerden de sonuç alamadı. Cenk, Trabzonspor’a gelmek isterken, Gaziantepspor’un Sapara+3 milyon euro ve Henrique ile Vittek’i sezon sonuna kadar kiralama isteği Bordo-Mavili yönetimin elini konulu bağladı.

Golcü oyuncunun transferinde yaşanan bu gelişmelerin ardından takımın önemli orta saha oyuncularından İbricic’i Kasımpaşa’ya veren Gaziantepspor’da teknik direktör Hikmet Karaman ise Sapara’yı mutlaka takımında görmek istediğini yönetime bildirdi. Bu durum karşısında eli güçlenen Trabzonspor, Gaziantepspor ile transferi takas ile bitirmek istiyor.

Yerli oyuncular ise geleceğe de yatırım yapmak isteyen Trabzonspor, Eskişehirspor’dan ısrarla istediği Alper Potuk transferinde ise yine 5 milyon euroluk bonservis ücreti nedeniyle adım atamıyor. Alper transferini de takas ve cüzzi bir miktar para ile çözmek isteyen Bordo-Mavililer, şartların oluşmaması halinde Alper transferini sezon sununa kadar rafa kaldıracak.