Osmanlıspor genel menajeri Ender Yurtgüven, takımın son durumu ve transfer gündemleri hakkında konuştu. Devre arasında takıma takviye yapmak istediklerini açıklayan Yurtgüven ayrıca Aminu Umar hakkında çıkan haberlere istinaden futbolcunun serbest kalma bedelini açıkladı. 

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Yurtgüven şunları ifade etti: 

'Devre arası Osmanlıspor 4 transfer yapacak'

"Geçen sezon Avrupa Ligi'nden elendikten sonra takımda bir kırılganlık yaşandı. Bu sezon başında da bu durum devam etti. İnşallah ikinci yarı hatalarımızdan arınmış bir şekilde oynayacağız. Teknik ekip ile görüşmemiz sonucu 4 bölgeye transfer yapmak istiyoruz. Stoper, 6 numara ve 8 numara ayrıca ileri uç için bir takviye olacak. Yabancı bir stoper ile anlaşma durumumuz var."

'Güney Amerikalı bir stoperi transfer etme durumumuz var'

"Güney Amerikalı bir stoper ile anlaşma durumumuz var. Potansiyeli olan bir oyuncu. Kişisel tecrübelerimden transferin durumu %60-%70 civarında"

'Aminu Umar'ı bırakma düşüncemiz yok'

"Aminu Umar ile ilgili bir durum yok. Trabzonspor'dan resmi bir teklif gelmedi. Zaten oyuncuyu bırakma gibi bir düşüncemiz yok. İnanıyorum Aminu Umar yine bize katkı yapacak bir oyuncu."

'Umar'ın serbest kalma maddesinde 15 milyon Euro yazıyor'

"Aminu Umar'ın sözleşmesine bir serbest kalma maddesi var. Oyuncu için teklif aldık. Geçen sene aldık bu sene de aldık. Serbest kalma maddesini 15 milyon euro olarak belirlemiştik. Premier Lig ve İspanya'dan teklifler oldu."

'Pote önerildi ama farklı alternatiflerimiz var'

"Pote bize önerildi sanırım Süper Lig'den bir çok takıma önerildi. Türkiye'yi bilen bir oyuncu ayrıca bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde de boy gösterdi. Fakat bizim farklı alternatiflerimiz olduğunu söyleyebilirim."