Başkan Turgay Ciner'in hakemler tarafından haklarının yendiğini düşündüğü için küçülme kararı almasından sonra bordo-mavili ekibin Başkanı Muharrem Usta, Ciner'le bir araya geldi. 

Fotospor’un haberine göre; Geçen hafta İstanbul'da yapılan toplantıda Usta, Ciner'e; Tunay Torun, Eren Derdiyok ve Adem Büyük'e Trabzonspor forması giydirmek istediğini söyledi. Ayrıca Kasımpaşa ile sözleşmesi biten Oscar Scarione'ye kendileri bir teklif sunmayacaksa, teklif götüreceklerini iletti. Ciner, özellikle Eren'e hem Galatasaray, hem de Fenerbahçe'nin teklif yaptığını ama kendisinin Eren'in bordo-mavili formayı giymesine daha sıcak baktığını söyledi. 

Usta ile Ciner arasında herhangi bir rakam konuşulmazken, iki tarafın gösterdiği iyi niyetin oldukça ikna edici olduğu bildirildi. Bordo-mavili ekibin başkanı Usta'nın 3 yıldız için Kasımpaşa'ya 5 milyon euro gibi bir rakam vererek ikna etmek istediği bildirildi. Ciner'in ise kazandıkları yüksek rakamlar yüzünden zaten elden çıkarmak istediği bu oyuncuyu Trabzonspor'a gönderebileceği bildirildi.