'Trabzonspor'a Nefes Aldırmadık' 'Trabzonspor'a Nefes Aldırmadık'

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, tartışmalı bir konu olan Trabzonspor sponsorluk anlaşması hakkında yorum yaptı.

Trabzonspor şu sıralar sponsorluk anlaşması hususunda sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bakanlığın, kulübün Papara ile yaptığı sponsorluk anlaşmasından elde edeceği gelirinin yüzde 25'ini talep etmesi üzerine kamuoyunda büyük tartışmalar çıktı. Trabzon ve Trabzonspor cephesinden yüksek sesler yükselirken taraflar kendi açıklama ve yorumlarını yapmaya devam ediyor.

Bu tartışmalı konu hakkında son yorum da İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın cephesinden geldi. Aydın, Trabzonspor'un yanında olduğunu şu sözleriyle kanıtladı:

“Bakanlığın bu talebini yıllardır hiçbir kulübe uygulamaması, şimdi Trabzonspor'dan bunu talep etmesi kesinlikle art niyetlidir. Sponsorluk gelirinden pay istenmesi Trabzon şehrine ve Trabzonspor kulübüne ayrımcı bakıldığının göstergesidir. Trabzonspor partilerin üstündedir ve ona sahip çıkmak Trabzonluların ve tüm halkın görevidir. Türk futbolunda yeni bir sayfa açarak Anadolu'ya futbolu sevdiren, imkansızlıklara karşı çıkıp çok çalışarak herkese umut olan Trabzonspor, Trabzon ve taraftarları için bir yaşam biçimidir.

Trabzonspor'a karşı son dönemde hem sahada hem masada çifte standart uygulandığını görmekteyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığının, kulübün yaptığı sponsorluk anlaşmasından elde edeceği gelirin yüzde 25'ini talep etmesi hukuki açıdan geçerlidir. Ancak bu madde yıllardır bir kulübe uygulanmamıştır. Stat konusunda da o dönem sessiz kalan iktidarın bu zor dönemde de kulübün gelirine göz dikmesi iyi niyetli değildir. Trabzon şehri de bu bakış açısını asla hak etmemiştir. Trabzon ve Trabzonspor üzerine bu denli gidilmesine anlam verememekteyiz. Trabzonspor'un haklarını korumak  ve yaşatmak herkesin görevidir.”