Ankara'dan Rize yönüne hareket eden yolcu uçağına Rize semalarında yıldırım isabet etti. Arızalanan uçak, Trabzon Havalimanı'na mecburi iniş yaptı.

Trabzon'daki Ayasofya Camii'ne yoğun ilgi Trabzon'daki Ayasofya Camii'ne yoğun ilgi

Aynı gün içinde iki tarifeli yolcu uçağı da arıza yaptı. Rize'ye inmek isteyen Ankara'dan kalkan uçağa yıldırım çarptı. Uçağın kuyruğuna isabet eden yıldırım tüm dengeyi bozarak acil ve mecburi inişe sebep oldu. Rize'ye inmesi planlanan uçak, Trabzon Havalimanı'na iniş yaptı. Öte yandan, İstanbul'dan kalkan bir diğer uçak Rize'ye iniş yapmak üzereyken martı sürüsüne çarparak arızalandı. İşte detaylar...

Rize-Artvin Havalimanı uçağı dün akşam saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan hareket etti. Anadolu Jet'e ait uçak, Rize Pazar ilçesinde şimşekli bir ana denk gelince uçağın kuyruğuna yıldırım isabet etti.

Pilot, havada 3 kez manevra yaptı ancak yolcuları tehlikeye atmamak için mecburi olarak en yakındaki Trabzon'a iniş yaptı. Yolcular Rize'ye karayolu üzerinden gönderildi.

Türk Hava Yolları'na ait bir başka yolcu uçağı da dün akşam Sabiha Gökçen'den kalkış yaptı. Rize'ye inerken martı sürüsüne çarptı. Uçağın ön kısmı hasar görürken, arızalı uçakla yapılacak olan Rize-İstanbul seferi gece saatlerinden sabaha ertelendi.

Editör: Didem Bektaş