GÜNDEM

147 Milyonluk Soygunda Kaçış Görüntüleri Sızdı

Büyükçekmece Adliyesi’nde 147 milyon liralık altın ve gümüş soygunuyla suçlanan Erdal ve Esma Timurtaş’ın İngiltere’ye kaçış anlarına ait görüntüler ortaya çıktı.

Abone Ol

TARİHİ SOYGUN SONRASI KAÇIŞ GÖRÜNTÜLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Büyükçekmece Adliyesi Emanet Bürosu’nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 147 milyon liralık altın ve gümüşün çalındığı tarihi soygunla ilgili soruşturma devam ederken, firari şüpheli Erdal Timurtaş ile eşi Esma Timurtaş’ın kaçış anlarına ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Çiftin Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iki çocuklarıyla birlikte İngiltere’ye giderken son derece sakin davranmaları dikkat çekti. Görüntüler kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Savcılık dosyasında yer alan bilgilere göre Timurtaş çiftinin adliyedeki kasalardan yaklaşık 25 kilogram altın ve 50 kilogram gümüş çaldığı öne sürülüyor. Olayın ardından çiftin hızlı şekilde yurt dışına çıkması, soruşturmayı daha da derinleştirdi.

SORUŞTURMADA GÖZALTI SAYISI ARTTI

Büyükçekmece Adliyesi’ndeki soygun sonrası başlatılan kapsamlı soruşturmada bugüne kadar 13 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden beşi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha önce tutuklanan Kemal Demir ile birlikte tutuklu sayısının altıya yükseldiği açıklandı.

Yetkililer, soruşturmanın hem adliye çalışanları hem de dış bağlantıları kapsayacak şekilde genişletildiğini belirtti. Soygunun planlanması, hazırlanması ve adliyedeki güvenlik zafiyetlerinden yararlanılması üzerine çalışmalar sürdürülüyor.

SOYGUN NASIL PLANLANDI?

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre Erdal Timurtaş, adli emanette bulunan altın ve gümüşleri çalmadan önce ayrıntılı bir plan hazırladı. Soygunun 13 Kasım’da yapılmış olması tesadüf değil. Bu tarih, Milli Savunma Bakanlığı’nın üç ayda bir yaptığı silah teslim gününe denk geliyor. Adliyede yaşanan yoğunluk nedeniyle hareketliliği perdelemek isteyen Timurtaş, bu zamanı özellikle seçti.

Ayrıca rutin denetimlerin 15 Ocak’ta yapılacağını bilen şüpheli, güvenlik kamera kayıtlarının bu tarihten önce zaman aşımına uğrayıp silineceğini hesaplayarak hareket etti. Bu nedenle soygunun ortaya çıkmasının gecikeceğini düşünerek planını uygulamaya koydu.

HAVALİMANI GÖRÜNTÜLERİNDE DİKKAT ÇEKEN SAKİNLİK

Ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde Erdal ve Esma Timurtaş’ın iki çocuklarıyla birlikte havalimanında yürüdükleri, işlemlerini sakin bir şekilde gerçekleştirdikleri görülüyor. Çiftin soğukkanlı tavırları, olayın ardından hazırlıklı şekilde hareket ettikleri yorumlarına yol açtı. Kaçış planının daha önceden organize edildiği düşünülüyor.

Görüntülerin incelenmesiyle birlikte şüphelilerin Türkiye’den nasıl ayrıldığı, yanlarında ne taşıdıkları ve hangi güzergâhı kullandıkları da soruşturma dosyasına eklendi.

ÇALINAN ALTINLARIN GÖRÜNTÜLERİ DE ORTAYA ÇIKTI

Soruşturmanın bir başka boyutunda ise adli emanetten çalınan altınların bir bölümüne ait görüntüler kamuoyuna yansıdı. Görsellerde külçe altınların ve çeşitli takıların bulunduğu dikkat çekti. Bu altınların daha önce farklı bir operasyon kapsamında yakalanarak adliye emanetine teslim edildiği belirtiliyor.

Çalınan altın ve gümüşlerin ne kadarının yurt dışına çıkarıldığı, ne kadarının Türkiye’de elden çıkarıldığı henüz netleşmiş değil. Yetkililer, uluslararası iş birliğiyle iz sürmenin devam ettiğini bildiriyor.

FİRARİ ÇİFT İÇİN KIRMIZI BÜLTEN

Erdal ve Esma Timurtaş’ın İngiltere’ye gittiğinin belirlenmesinin ardından haklarında kırmızı bülten çıkarılması için gerekli süreç başlatıldı. İki çocuklarıyla birlikte ülkeden kaçan çiftin İngiltere’de nerede olduğu araştırılıyor. Hem Türk hem de İngiliz makamlarıyla koordineli yürütülen çalışmalarda, çalınan altınların izine ulaşılması da hedefleniyor.

Bu tarihi soygunla ilgili soruşturmanın önümüzdeki günlerde yeni gözaltılar veya ek delillerle genişleyebileceği belirtiliyor. Adliye içinde işbirliği olup olmadığı, soygunun tek bir kişi tarafından mı yoksa bir ekip tarafından mı yürütüldüğü araştırılıyor.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }