Trabzon'un sevilen lezzeti kuymak bu kez İstanbul Sultangazi'de beğeniye sunuldu. İşte, 1'inci Kuymak Festivali'nden detaylar...

1’İNCİ KUYMAK FESTİVALİ SULTANGAZİ’DE DÜZENLENDİ

İstanbullu, İzmirli, Trabzonlu, Rizeli toplamda 5 bin vatandaş dün İstanbul Sultangazi ilçesinde düzenlenen 1. Kuymak Festivali etkinliğindeydi. Etkinlikte 5 bin kişiye kuymak ikram edilerek yeni bir rekor kırıldı. Trabzon 'un en has lezzetlerinden kuymağa duyulan ilgi yoğundu.

İstanbul Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Trabzonlular Derneği tarafından hazırlıkları yapılan festivalin bu yıl birincisi düzenlendi. 1'inci Kuymak Festivali halkın yoğun talebiyle karşılaştı. 5 bin kişilik kuymak pişiren ustalar, kuyrukta bekleyen misafirlere tek tek kuymak ikram etti.

Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'nde düzenlenen festivalde Karadeniz Kültürünün mutfak lezzetlerinden biri ziyaretçilere tanıtıldı. Festivalde kuymak dışında, mısır unu, telli peynir, Trabzon ekmeği gibi ürünler de tanıtıldı. Kemençe çalınıp horon oynandı. Festivalde hazırlanan kuymağın yağı Trabzon, peyniri ise Rize'den getirtildi. 

Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, “Biz Trabzon’u, Trabzonspor’dan tanıyorduk. Trabzon’u tarihinden tanıyoruz. Kanuni'den Yavuz Sultan'a Osmanlı Devletine ev sahipliği yapmış şehirden bahsediyoruz. Balığın, kuymağın başkentinden..." sözleriyle festivale damga vurdu.

Sultangazi Trabzonlular Derneği'nin katkılarıyla ilki gerçekleştirilen Kuymak Festivali için ülkenin dört bir yanından ziyaretçi etkinlik alanına akın etti.

Editör: Didem Bektaş