e-Devlet KYK burs sonuçları sorgulama işlemi TC kimlik numarasının son rakamına göre yapılacak. İşte, KYK burs sonuçları açıklanma tarihi!

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Gençlik ve Spor Bakanlığı sonuç takvimini paylaştı mı? E-Devlet burs sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Üniversite öğrencilerine devlet tarafından eğitim süresi boyunca verilen geri ödemeli kredi ve karşılıksız burs bu yıl da devam ediyor. 2022 KYK burs ve kredi başvuruları yapıldı. Peki, 2022 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs başvuru sonuçları için tarih belli oldu mu?

KYK burs başvuru sonuçlarının geçen yıla benzer şekilde Aralık ayının son haftasında açıklanması bekleniyor. Sonuçlar e-Devlet KYK burs başvuru sonuçları sorgulama ekranından öğrenilebilecek. KYK burs ve kredi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre hesaplara yatırılıyor. Burs ve kredi ödemeleri her ayın 6. ve 10. günleri arasında hesaplara geçiyor.

TC Kimlik numarasının sonu "0" olanlar 6 Aralık, "2" olanlar 7 Aralık, "4" olanlar 8 Aralık, "6" olanlar 9 Aralık, "8" olanlar 10 Aralık'ta KYK burs ve kredi ödemelerini alabilecek.