E-devlet üzerinden sosyal yardım nasıl alınır? Binlerce kişi tarafından merak ediliyor. İşte, 2023 sosyal yardım başvuru adımları…

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlar için sosyal destek ödemeleri yapıyor. Milyonlarca kişi e-Devlet üzerinden sosyal yardım başvurusunda bulundu. İşte detaylar...

E-Devlet üzerinden sosyal yardım nasıl alınır 2023?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kaymakamlıklar ve sosyal yardımlaşma vakıfları tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen sosyal yardım desteği için başvuru ekranı E-devlet oluyor.

Sosyal yardım almak için E-Devlet üzerinden giriş yapılmalıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sayfasındaki Sosyal yardım talep servisi menüsü ziyaret edilmelidir.

E-Devlet Sosyal Yardım Başvurusunu Kimler Yapabilir?

Maddi güçlük yaşayan kişi ve aileler, devlet ödemeleri ile bir nebze rahatlıyor. Başvuruda bulunacak kişilerin sosyal güvencesinin ve gelirinin olmaması ilk şart. Başvuru için gereken tüm şartlar ise şöyle:

  • Sosyal Güvenlik Sigortası bulunmayan kişiler
  • Asgari ücretin altında gelir sahibi olan kişiler veya geliri olmayan kişiler
  • İşsiz veya kovulmuş kişiler
  • Kira veya emlak geliri olmayan kişiler
  • Geçinmekte zorlanan kişiler

E-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, Sosyal Yardım başvurusu için https://www.devletodemeleri.com ziyaret ederek sosyal yardım ödemesi başvurusunu yapabilirsiniz.

Editör: Didem Bektaş