4 büyük kulübün borcu, yüksekten düşüğe doğru sıralandığında en büyük borcu olan kulüp Galatasaray oldu. Galatasaray’ın 6,53 milyon liraya dayanan borcuna karşın Fenerbahçe’nin ise 6,16 milyar borcu bulunuyor. Beşiktaş’ın 5,89 milyar borcu bulunurken 4 büyük kulüp içerisinde en düşük borcu olan ise Trabzonspor oldu. Bordo – Mavililerin 3,76 milyar lira borcu bulunuyor.

4 büyüklerin mali durumlarına bakıldığında ise 5 sezonda gelir gider tablosunda toplam 11 milyar 1756 milyon lira zarar açıkladıkları kaydedildi.

KULÜPLERİN BU YIL TRANSFER HARCAMALARI

Ancak kulüplerin bu kadar borcu bulunmasına rağmen özellikle İstanbul kulüplerinin bu sezon yaptığı astronomik harcamalar ise dikkat çekiyor. Fenerbahçe’nin transfer harcaması 56,81 milyon Euro olurken, Galatasaray’ın 29,54 milyon Euro, Beşiktaş’ın 17 milyon Euro, Trabzonspor’un ise 15.20 milyon Euro… Tabi bu rakamlar sadece bonservis olurken hepsinin bu yıl verilmeyeceği, senelere yayılacağını da hatırlatmak gerek. Ayrıca rakamlara oyunculara verilecek garanti ücretler de dahil değil…