SAN DIEGO’DA CAMİYE SİLAHLI SALDIRI

San Diego’daki San Diego İslam Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırı ülkede büyük yankı uyandırdı. Kaliforniya eyaletinde bulunan ve kentin en büyük camilerinden biri olarak gösterilen merkeze iki kişi tarafından saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, cami ve çevresi güvenlik çemberine alındı.

3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

ABD polisi tarafından yapılan açıklamada saldırıda aralarında bir güvenlik görevlisinin de bulunduğu en az 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Saldırı sırasında cami içerisinde ve merkeze bağlı okul bölümünde bulunan çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi. Yaralıların çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

ŞÜPHELİLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yerel kaynaklar, saldırıya müdahale eden güvenlik güçlerinin iki şüpheliyi etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Gazze’de Çiftçiler Saldırılar Altında Hasat Yapıyor
Gazze’de Çiftçiler Saldırılar Altında Hasat Yapıyor
İçeriği Görüntüle

Olay sırasında merkez bünyesindeki okulun tahliye edildiği ve çocukların güvenli şekilde bölgeden çıkarıldığı belirtildi.

Yetkililer saldırının nefret suçu kapsamında değerlendirildiğini ve olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Trumpjpg 799X5C Z D F E Zfmp A K7Ve W

TRUMP’TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Donald Trump da saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

Trump, yaşananları “korkunç bir durum” olarak değerlendirirken, olayın tüm yönleriyle araştırıldığını ifade etti.

HASTANELERDE ACİL DURUM PROSEDÜRÜ DEVREYE GİRDİ

San Diego’daki Sharp Memorial Hospital yetkilileri de yaralıların hastaneye kabul edildiğini açıkladı.

Hastane Sözcüsü Alicia Cook, acil durum prosedürlerinin devreye alındığını ve güvenlik birimleriyle koordineli şekilde çalıştıklarını belirtti.

ABD’de büyük tepki çeken saldırının ardından bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı.

20260519 D85Dbf861F0044Fca7D0C3080Ea6Ed7620260519 E2Eed61Ce9Cd4656A85Fc5C87A435647