UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanş maçı öncesi Trabzonspor İsviçre'ye geldi. Zorlu karşılaşma öncesi bordo mavililerde teknik direktör Abdullah Avcı ve oyunculardan Vitor Hugo basın toplantısı düzenledi.

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İlk depremlerin yaraları sarılırken, yaşanan yeni depremler hepimizi kahretti. Bedenimiz İsviçre'de olsa da kalbimiz deprem bölgesinde. Bu koşullarda konsantrasyon çok zor. Ülkenin bir milli maç gibi bize destek vermesi fair-play adına çok önemliydi. Umarım bundan sonra da bu destek devam eder.

Basel karşısında alacağımız sonuç hem bizim hem de ülkemiz adına son derece sağlıklı olacak. Küçük de olsa avantajımız var. Genç ve dinamik bir rakibimiz var. 20 senedir Avrupa'da oynayan bir takım. Savunma anlamında güçlü bir rakip."

Marek Hamsik açıklaması
Marek Hamsik bir dünya yıldızı. Marek'in benimle paylaştıkları bende kalsın. Futbolu bırakır ya da bırakmaz kendisi sizinle paylaşır. Hamsik, 3 ay daha Trabzonspor'un futbolcusu ve en önemli oyuncu. İnsan çok sevdiği bir şeyden kolay kolay vazgeçmez, kendisinden en iyi verimi almaya çalışacağız.

Oyunun başında biraz duygusallık da vardı. Sonrasında yapılan hamlelerle birlikte oyunu domine ettik. Yarın ki maçta çok fazla bir değişiklik yapmayacağız."

Basel taraftarı bize destek verdi
Vitor Hugo'nun açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Depremden etkilenenlerin varlığını biliyorduk, onları mutlu edebilmek adına oynadık. İlk maçta tüm Türkiye, hatta rakip takım taraftarının bile bize destek verdiğini gördük. Duygusal anlamda zor olmuştu. Yarın da iyi bir sonuç almak istiyoruz.


 

Editör: Haber TS