Ligde 8 hafta geride kalırken, pazartesi günü Alanyaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan bordo-mavililerin başında ilk maçına çıkacak olan Avcı, takımın hedeflerini ve hedeflerine ulaşmak için yapacaklarını anlattı.

Yüzde 55'i tanıdık, yüzde 45'i yeni

Abdullah Avcı'dan Uğurcan Çakır'a Övgüler Abdullah Avcı'dan Uğurcan Çakır'a Övgüler

Ligin geride kalan 8 haftasını takip ettiğini belirten Avcı, şöyle konuştu: "Takımın yüzde 55'i çalıştığım, 45'i çalışmadığım oyuncular. Onları tanımaya, durumlarını tespit etmeye uğraşıyorum. Antrenmanlarda oyuncularımız çok iyi cevaplar veriyor. Kazanma alışkanlığını edindikçe, grup enerjisi daha yukarı çıkacak. Sahada agresif olan, daha hızlı bir takım ortaya çıkarmaya çalışacağım. Trabzonspor'un olduğu yerde yarış vardır."

Avrupa kupaları hedefi

Avcı, hedeflerini ise şöyle sıraladı: "Avrupa kupalarına katılabilmek, sene sonuna kadar doğru şekilde ilerlemek, yukarıda nereleri yakalayabiliyoruz bunu görmek istiyoruz. Türkiye Kupası ve önümüzdeki sezonun planlamasını yapıp hareket edeceğiz. Hedefimiz hiç bitmeyecek. Tabii ki bazı takımlar, yüksek maliyetli oyuncularla iyi kadrolar kurdu. Ama yine de kırılmaları olacak. Biz, maç kazanma alışkanlığını yakalayacağız ve bu bizi nerelere taşıyacak bakacağız. Ayrılmadan önce "Hastalıklı yapı var" demiştim. Bunu oyun anlamında söyledim. Bununla ilgili tespitlerimiz var. Ona göre bir oyun planı üzerinde çalışıyoruz."

İsrail'in katliamını kınadı

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama da değinen Avcı, şu ifadeleri kullandı: "Çocukların ve masum insanların öldürüldüğü bir savaşın kazananı asla olmaz. Bunu şiddetle kınıyoruz. Umarım dünya buna sağduyuyla doğru bir şekilde yaklaşarak en kısa sürede çözüm üretip herkesi rahatlatır. Bu konuyla ilgili canım gerçekten çok sıkkın."

Yan pas ve geri pas eleştirilerine yanıt

Trabzonspor'daki ilk döneminde takımın hep yan ve geri pas oynadığı yönünde eleştiriler alan Avcı'ya bu da soruldu. 60 yaşındaki çalıştırıcı şöyle yanıt verdi: "Yan pas, geri pas oynamaya devam edeceğiz (Gülerek). Şampiyon olduğumuz sezondan 2022-23 mart ayının 10'una kadar Trabzonspor dikine oynanan pasta, rakip ceza sahasında, üçüncü bölgede Türkiye'nin birinci sırasında. Bayern Münih, City, Barcelona, PSG, Napoli, yan pasta da birinci, dikine pasta da birinci. Dikine atabilmek için yan pas yapmak zorundasın. O boşluğu bulmak için bunu yapmalısın."

Editör: Haber TS