Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Hatayspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. 

Avcı, Afrika Kupası'ndan dönen oyuncuların durumuyla ilgili şunları söyledi:

"Afrika Kupası'nda 2 oyuncumuz da çok fazla süre almadı. Dönüşleri olacak. 1 aylık süreçte çok süre almadılar. Nasıl antrenman yaptıklarının verilerini istedik."

Umut Bozok'un durumu hakkında ise Avcı, "Umut Bozok, buraya 2 sene evvel benim aldığım, zaman zaman kullandığımız, 2 sene öncesinin gol kralı.. Futbolun içinde bunlar var. Ayrılmak istemeler olabilir. Bu süreç sancılı gitmemesi gerekiyordu. Bizde karşımıza aldık. İhtiyacımız var. Suratına söyledik. Bundan sonra bize yardımcı olmaya çalışacak. Buranın mukavelesi olan oyuncu…"

Trabzonspor Gaziantep FK Karşılaşmasında Muhtemel 11'ler Trabzonspor Gaziantep FK Karşılaşmasında Muhtemel 11'ler

Transfer konusuna da değinen Avcı, "5 ayrılan oyuncu var. Ben biraz kurucuyum. Başkan ve yönetim kurulu ile fikir alışverişi yaparak konuşuyoruz. Ara transferde sonlara yaklaştıkça çok yoğun çalışma yapmamız rağmen transfer bedelleri, oyuncuların alacağı ücretler gerçeği yansıtmıyor. Taraftarımız transfer isteyebilir. Ama 2 gün sonra bu kadar mali yükün altına nasıl girebiliriz. 7 milyon, 10 milyon Euroluk borcun altına kulübümüzü sokmak istemedik. Biz ulaşılabilir hedefin içinde bulunuyoruz. Gerçekçi olarak baktığında 13 oyuncunun olmadığı, 5 oyuncunun transfer olduğu, ilk 11’den 8 oyuncunun olmadığı süreçte Trabzonspor hala hedefin içinde.

"TRANSFERDE BUNA MÜSAADE ETMEDİK"

"Kulübümüzü gereksiz yere gerçek olmayan bedellerden günü kurtarmak adına, başkanımız ve yönetim kurulu ile yaptığımız fikir alışverişinde buna müsaade etmedik. Aldığımız oyuncu kariyeri çok yüksek. Dortmund 4 sene, Paris 4 sene.. Belçika milli takımının oyuncusu. Gelir gelmez bize katkı sağlayacağının mesajını verdi. Tamamen kulübümüzün yapısın düşlenerek gereksiz yere borçlandırmadan, önümüzdeki senenin 4 ay sonra, 5 ay sonraki sürecin startını da zaten 1 aydır çalışıyorduk. Yoğun bir şekilde vererek Trabzonspor’un bütçesini yarışabilecek, gerçekleştirmiş bir teknik ekip var. Yarışacak durumu oluşturabilecek, hızla hareket edecek durumu da bu hafta ekip halinde bu maçtan sonra hızlandırmak istiyoruz. Bu sene hedefimiz 1 , 2 ayrıldı. Hedefte duruyoruz."

Editör: Haber TS