Trabzonspor bugün Sivasspor ile karşılaşıyor. Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı maç öncesinde konuştu. Avcı, ilk olarak Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında,

“27 günde 2. Müsabakayı oynuyoruz. Ocak ayında da 9 maç oynadık. Afrika Kupası var, Türkiye Kupası, tehir maçı ve arkasından sakatlar, transferler derken Ocak ayında 9 müsabaka. Mart 17’den bu yana 26 – 27 günde 2. Müsabaka oynuyoruz. Bu futbol takımının sağlıklı ritim yakalamasını engelleyen bir şey.
Bir sonraki sene ricamız, planlamanın daha doğru ve iyi bir şekilde yapılmasından yana. Bunu sadece bizim için değil bütün kulüplerin de aynı şekilde düşündüklerini düşünüyorum.
Sivasspor Bülent hoca ile birlikte bir çıkış halindeler.

FORMASYON TERCİHLERİ
Şu ana kadar formasyon olarak zaman zaman 4’lü, zaman zaman 5’li denemiş. Geçmişten bu zaman kadar saygı duyulan takım. Ligimizde önemli işler yaptı. Oyun formasyonunda önemli konu başlıkları ve çözümleri var. Bununla ilgili sahadaki çalışmalarımızın karşılığını son derece iyi şekilde almak istiyoruz.
Ligin boyu daralıyor. Bu haftadan sonra 6 haftaya düşecek. 6 haftaya düşerken kazanmak, rakip takımda 5 puan gibi bir durum ve 3)lük bizim için çok değerli.
Sahanın içinde akıllı, plana ve organizasyona sadık, her iki formasyona hazırlandık. Bunu uygulamaya çalışacağız. Aradan sonra bu ritmi yakalayıp doğru oyunla kazanmak bütün arzumuz ve isteğimiz.

ONUACHU NEDEN KADRODA YOK
Onuachu… Biliyorsunuz kırık ve kasıktaki problemler var. Başakşehir maçından sonra ki süreç.. Performans, sağlık departmanı fikir alışverişi yapıp bir daha sakatlanmadan onun fiziksel yüklemelerini yapıyoruz. Bu hafta itibariyle uygun görülmedi. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki Kayserispor maçıyla bizimle beraber. Ama 11’de mi ama kadroda mı onu önümüzdeki hafta belirlenecek.  Lig 3.’lüğü ve Türkiye Kupası ana hedef.

TFF'den Seçim Tarihi Açıklaması TFF'den Seçim Tarihi Açıklaması

TARAFTARIN OLMAYIŞI…
Destek verdiklerinde bizi yukarı iten bir şey. Önümüzdeki sene onlara ihtiyacımız var. Gönül onlarla beraber olmayı ister ve desteklerini ister. Lütfen bizi yalnız bırakmasınlar. Önümüzdeki sene başlangıcıyla onlara ihtiyacımız olacak. Daha evvel yaptıkları o destekleri yaptıkları takdirde Trabzonspor’a destek olacak. Onların dışardaki enerji ve duygusunu biliyoruz. Milyonlarca taraftar belki burada değil ama televizyon başında izliyorlar. Bunun en iyi şekilde cevabını oyuncular sahada vermeye ve karşılığını almaya çalışacaklar.