2022-2023 eğitim dönemi AÖL sınavına girecek olan adaylar tarafından en çok merak edilen konular arasında sınavın ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. Bilindiği üzere başvurular 14 Ekim tarihinde tamamlanmıştı.

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Açık Öğretim Lise sınavları için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz net bir açıklama yapılmasa da lise sınavlarının ilkinin Aralık ayında yapılacağı açıklandı. Durum bu şekilde olunca da sınav hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Aralık ayında gerçekleşecek olan sınava hangi adayların katılabileceği ve de sınavın online mı yoksa yüz yüze mi olacağı çokça konuşulmaya başladı. 

AÖL SINAVLARI YÜZ YÜZE Mİ ONLİNE MI? 

Geçmiş dönemde olduğu gibi 2022-2023 senesinde de lise sınavlarının e-Sınav şeklinde yapılacağı öğrenildi. 

AÖL SINAVLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? 

Açık Öğretim Lise sınavına girmek isteyen adayların sağlaması gereken şartlar şu şekilde verildi; 

İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar,

Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,

Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,

Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar,

Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da yurt dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan denklik belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/2010 ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar başvurabilir. 

MEB AÖL SINAV TAKVİMİ YAYINLANDI!

Aralık ayında yapılacağı öğrenilen sınav hakkında henüz net bir tarihin açıklanmaması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Sınav uygulama takvimi verildi. Bu takvime göre bu dönem için yapılacak olan sınavlar şu şekilde verildi; 

Screenshot (7)