Av.Adem Şahintürk ve yönetimi, Baro seçimleri ile ilgili, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Basın toplantısı düzenledi.

Trabzon Barosu Başkan Adayı ve Yönetim Kurulu Adına Av. Adem Şahintürk,projelerini vaatlerini sıraladı.


Adem Şahintürk yaptığı açıklamada "+16 Şubat 2022 Tarihinden bu tarafa yaklaşık 650 meslektaşımızı ofislerinde bire bir ziyaret ederek, uzun görüşmeler yaparak onların talep, teklif ve düşüncelerini aldığımız ve sahadaki sorunları bire bir tespit ederek çözüm önerisi olarak aşağıda bir kısmını beyan ettiğimiz projeleri yapmayı vaat ediyoruz;

        Duruş olarak tüm meslektaşlarımızın sorunları ile birer bir ilgilenecek, her bir meslektaşımız yanında baro yönetiminin samimi ve etkin desteğini görecek, mesleki sorunların çözümü için bir bütün olarak hareket edeceğimiz, tüm komisyonlarımıza aktif olarak işlerlik kazandırarak tam destek olacağımız ve ayrıca zamanın şartlarına göre ihtiyaç duyulan diğer gerekli tüm komisyonları kurarak işlerlik kazandıracağımız Baroyu tüm meslektaşımızla yönetmeyi hedefleyen bir yönetim kuruluna adaylığımızı koymaktayız.   

BAROMUZUN YENİ HİZMET BİNASI: Yeni Hizmet binamızın, şu anda sadece staj eğitimi odasının kullanıldığı diğer odalarının kullanılmadığı için duvarları rutubetten dökülmüş atıl vaziyette bulunduğu görülmektedir. Yeni binamız ile ilgili tüm meslektaşlarımızın düşüncelerini de alarak her bir yerinin meslektaşlarımızın hizmetine sunacak şekilde donatımı yapılacaktır.
Yine yeni hizmet binamızın, Meslektaşlarımızın da katılımcı ve paylaşımcı düşüncesi alınarak gerek meslektaşlarımızın gerekse misafirlerinin kullanabileceği en üst katında lüks bir lokanta-cafe işletmeciliğin yapılacağı şekilde yemek çay kahve gibi lokanta ve cafe hizmeti sağlanması konusunda gerekli çalışmalar yapılacaktır.   
GÖRÜŞME OFİSLERİ TANZİMİ: Yine Yeni hizmet binamızın planlamadan kaynaklı atıl duran bir veya birden fazla katında yapılacak ç tadilat ve değişikliklerle oluşturacağımız ve tüm meslektaşlarımızın, arabulucu meslektaşlarımızın ve komisyonlarımızın ve maalesef ki özellikle son dönemde ekonomik gerekçelerle sayıları hızla artan ve evden hizmet veren meslektaşlarımızın çalışmasını rahat sağlayabileceği çay, kahve, su ve diğer hizmetlerin sağlandığı tam donanımlı bilgisayar ve yazıcının olduğu, internet erişiminin sağlandığı,  toplantı odaları ve randevu usulü hizmet verecek olan Avukat-müvekkil görüşme odaları her bir meslektaşın ve stajyer meslektaşların hizmetine sunulması konusunda gerekli çalışmalar yapılacaktır.
Trabzon Barosu yeni binamızda futbol, basketbol, müzik grubu, tiyatro grubu ve diğer spor, kültür ve sanat etkinliklerini rahatça yapabileceği,  takım ve aletlerini bırakabileceği özel çalışma alanları/odaları tahsis edilecektir.
Bu şekilde yeni binamızın tüm meslektaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilecek şekilde düzenlenmesinin yapılarak meslektaşlarımızın hizmetine sunulması için yapılması gerekenler yerine getirilecektir.
BAROMUZUN TARİHİ/ESKİ BİNASI: Trabzon Barosunun kullanımında olan Tarihi Hizmet Binamızın etkin olarak kullanılamayan Lokal katını ve diğer hizmetsiz kalan kat ve odalarını da en verimli şekilde Baromuzun hizmetine alacağız ve tüm meslektaşlarımızın keyifli vakit geçirebilecekleri bir alana ve birime döndüreceğiz.
WhatsApp Image 2022-09-08 at 14.00.29

ADLİYE BARO KATI VE AVUKAT ODALARI: Adliyede çay kahve, pasta ve çorba hizmetlerinden meslektaşlarımızın memnun kalması nedeniyle bu hizmetlere devam edilecek olup ayrıca adliyede çay kahve içme olanağı şu anda olmadığından baro odalarında duruşmalarını bekleyen meslektaşlarımız için uygun sohbet ortamında çay kahve içebilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır.
Adliye baro odalarında TV’lerin çalışmadığı bazı yazıcı ve bilgisayarların çalışmadığı gözlemlenmiştir. Baro odalarında meslektaşlarımızın duruşmaları beklerken TV seyretmesi, sohbet ederken çay kahve hizmetlerinden yararlanması, çalışma odalarında bilgisayar ve yazıcıların düzenli bir şekilde çalışarak bu konuda aksaklık olmaması için denetimlerinin yapılması sağlanacaktır.
ADLİ YARDIM HİZMETLERİ: Hukuki yardım ve CMK uygulamalarında halkın ücretsiz hukuki hizmetten yararlanmasının artırılması  konusunda Şehrin diğer paydaşları ile işbirliği yapılarak Trabzon’da önemli yerlerde bilinirliği ve görünürlüğü artırıcı şekilde KAMU SPOTU MANASINDA geniş kapsamlı ilan verilmesi, eğitim verilmesi gibi  halkın bilinçlenmesi ve bu konuda farkındalığın artırılması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.
ALT KOMİSYON ÇALIŞMALARI: Trabzon Barosu komisyonlarının tam katılımla etkin bir şekilde çalışması, uygun ortamda karar almaları ve vermiş oldukları kararları uygulamak ve desteklemek için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Örneğin spor komisyonu resmi Trabzon Barosu Futbol Takımı kurmaya karar verdiğinde bu takımın hocası, formaları, antrenman, turnuva ve diğer etkinliklerinde aktif olarak yanında bulunulacaktır. Avukat Temel Aydemir başkanlığında kültür ve sanat komisyonundaki değerli meslektaşlarımız Trabzon barosu tarihinde ilk kez tiyatro ekibi ve müzik grubu kurulmuştur. Bu ve diğer komisyonların aldığı kararları uygulamak için tiyatro ekibinin prova yapması, elbise, oyunun sahnelenmesi ve diğer her konuda, müzik grubunun çalışma yapmaları için çalışma odası, konserin sahnelenmesi konusunda, kadın veya çocuk hakları komisyonu bir karar aldığında bunun yerine getirilmesi, kadın veya çocuk hakları konusunda farkındalığın artırılması için panel, seminer, kokteyl düzenlenmesi, bu konuda konuşmacıların getirilmesi ve diğer yapılması gereken adımlar konusunda aktif rol alarak yanlarında olmak konusunda ne gerekiyorsa yapılacaktır.   
Trabzon Barosu STAJ EĞİTİM çalışmalarının daha kapsamlı ve etkin hale getirilmesi için tüm çalışmalar yapılacak olup özellikle kişisel gelişim ve mesleki tekamül seminerleri düzenlenecektir. Dil ve diksiyon konuşma eğitimlerinin de programda aktif olarak öne çıkarılacak olduğu eğitimleri düzenleyerek, kurgusal yarışma gibi aktif olarak stajyerleri avukatlık mesleğine hazırlayacak pratik çalışmalara ağırlık verilecek yeni ve daha aktif bir çalışma sergileyecek eğitim sağlanması konusunda gerekli çalışmalar yapılacaktır. Sahasında uzman kişilerin iştiraki ile Stajyer ve avukatlarımızın her türlü mesleki bilgi ve birikimlerine katkı verecek toplantı, eğitim ve seminerler düzenlenecektir.
Özellikle SOSYAL MEDYA ile ve Trabzon Barosu internet erişimimiz ile tüm komisyonların ve meslektaşlarımızın baro yönetiminin faaliyetlerini izleyebilecektir.
Birlikte ve paylaşımcı yönetim esası içinde tüm meslektaşlarımızın fikir, düşünce yazılarının yazılabileceği internet erişiminde bu görüşlerin herkesçe paylaşabileceği Trabzon barosu İnternet sayfamızda bir internet erişimi sağlanacaktır.
BARO İLANLARI: Avukatların stajyer aradığı, stajyerin avukat aradığı ve bu konuda ilgili arkadaşları yönlendirebilecek Trabzon Barosu internet sayfasında herkesin görebileceği bir sayfada tüm meslektaşlarımızın ve stajyer meslektaşlarımızın ulaşımına açılacaktır.
Trabzon Barosu şeffaf yönetim ilkesi gereğince, yaptığı çalışmaları, diğer komisyonların yaptığı çalışmaları Trabzon Barosu İnternet erişiminde tüm meslektaşlarımız rahatça erişimi sağlanacaktır.
Mazereti nedeniyle duruşmaya giremeyecek meslektaşlarımızın yerine yardımcı olabilecek meslektaşlarımızın birbiri ile iletişime geçebileceği bir sayfada yine Trabzon Barosu internet sayfasında meslektaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.     
MALİ VE SOSYAL YARDIMLAR: Trabzon Barosu mali olanakları ile yardım ve desteğe ihtiyacı olan tüm meslektaşlarımıza yardım ve destek için azami bir çalışma kaydedilecektir. Bu konuda yapılması gerekenlerde aktif rol oynanacaktır.
Şeffaf ve hep birlikte yönetim esası içinde mali ve diğer konularda her bir meslektaşımızın hakları korunacak şekilde hareket edilecek ve yapılan tüm çalışmalar ve mali tablo meslektaşlarımızın rahat erişimine açılacaktır.
Yukarıda bu kapsamda beyan ettiğimiz ve emsali çalışmalarımız için; Trabzon Barosu internet erişimi son gelişmeler ışığında yenilenecek ve ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yeniden düzenlenecektir.   
GENÇ AVUKATLAR MECLİSİ: Bunun yanında genç meslektaşlarımızın maddi ve manevi problemlerinin dile getirildiği ve çözüm önerilerinin müzakere edilip tavsiye kararına bağlandığı bir meclis olarak hizmet verecek olan GENÇ AVUKATLAR MECLİSİNİN alt yapısı hazırlanarak süratle işleme konulacağını açıkça beyan etmek isteriz.
BARO ETİK KURULU: Alt mevzuatının hazırlanmasından sonra yürürlüğe sokmayı düşündüğümüz en önemli kurullarımızdan birisi de meslektaşlarımız arasındaki arzu edilmeyen sorunların dostane bir ortamda çözümüne katkı verecek ve kıdemli meslektaşlardan oluşturulacak bir ETİK KURULU süratle uygulamaya sokulacaktır.   
Bu ve diğer konularda etkin bir çalışma yapacağımıza, tam bir yönetim birliği içerisinde yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi vereceğimize, tüm meslektaşlarımızın ihtiyaçlarına göre koordineli bir şekilde çalışacağımıza söz veriyor desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz.

Editör: Ali ÇİL