AK Parti Trabzon milletvekili adayı Bakan Adil Karaismailoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Trabzon Et Kombinası’nın açılışını yaptı.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala, AK Parti Trabzon milletvekili adayları her gün farklı bir kurumu, bölgeyi, mahalle esnafını geziyor. Trabzon'da günün en önemli gelişmelerinden biri Et ve Süt Kurumu Et Kombinası'nın açılışı oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, aynı zamanda AK Parti Trabzon 1. sıra milletvekili adayı olarak her gün kentte seçim çalışmalarında yer alıyor. Bakan Karaismailoğlu'nun bugünkü adresi Et ve Süt Kurumu Trabzon Et Kombinası oldu.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yapılan Et Kombinası için 45 milyon liralık yatırım yapıldı. 18.500 metrekare yer tutan alanda 40 büyükbaş ve 100 küçükbaş hayvanlık et kesim kapasitesi mevcut.

Trabzon Et ve Süt Kombinası'nın açılışına AK Parti Trabzon yönetimi, milletvekili adayları, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan ve davetliler katıldı.

Bakan Adil Karaismailoğlu, Trabzon'da böyle bir kurumun yer almasının bölgedeki tarım ve hayvancılığa katkı sağladığını ifade etti. Trabzon'un gelişmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getiren Bakan, Trabzon'da 24 karayolu projesinin devam ettiğine de işaret etti. Kanuni Bulvarı'nın bir kesimi trafiğe açıldı. Alternatif güzergahlar da geliyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise, hayvansal üretimde yüzde 72'lik bir artışla büyükbaş hayvan sayısını 17 milyona, yüzde 76'lik bir artışla küçükbaş hayvan sayısını 56,3 milyona getirdiklerini söyledi. 

Trabzon Et ve Süt Kombinası ile birlikte bölgedeki hayvancılığın hayat bulacağını dile getiren Bakan Kirişci, "Bu tesisin bugünkü güncel değeri 240 milyon dolar. Burada kardeşlerimiz çalışacak burada alınan etler işlenecek ve ekonomiye katkı sağlayacak." dedi.

Editör: Didem Bektaş