Afrodizyaklar cinsel isteği artırır. İşte, sizi havaya sokacak ve libidonuzu artıracak en iyi 10 yiyecek!

Libidoyu arttıran yiyecekler hangileridir? Cinsel isteği artıran ve özel hayatınızı renklendirmek için libidonuzu tavan yaptıracak yiyecekler gerçekten etkili mi? İşte, en etkili 10 afrodizyak besin!

CİNSEL İSTEĞİ ARTIRAN YİYECEKLER

Çikolata

Çikolata, serotonin seviyelerini artıran anandamid ve feniletilamin kimyasallarını içerir. İyi hissetmenize yardımcı olur. Kakao oranı yüksek bir parça çikolata sayesinde cinsel isteğinizi artırabilirsiniz.

İstiridye

İstiridyeler sperm üretimini artırır, cinsel hormonları düzenleyebilen çinko bakımından da zengindirler. Libidoyu artıran yiyecekler arasında her zaman favoridir.

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz seks hormonlarının üretimini uyarmada rol oynayan iyi bir E Vitamini kaynağıdır.

Biber

Baharatlı yiyecekler sizi ısıtır, kalbinizi hızlandırır, sinir uçlarını uyarır ve kan akışını hızlandırır.

Karpuz

Karpuz ise, kan damarlarını rahatlatan sitrülin içerir. Ayrıca, sizi bütün akşam uyanık tutmayı sağlayarak cinsel hayatınızı güçlendirir.

Maca

Bu tatlı kök sebzelere Peru Viagra lakabı verilmiştir ve hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, insanlar üzerinde kapsamlı bir şekilde test edilmemiş olmasına rağmen bazı afrodizyak niteliklerini kanıtlamıştır. Ayrıca dayanıklılığı arttırdığı ve farkındalığı arttırdığı düşünülmektedir.

Kereviz

Kereviz, kadınlarda cinsel isteği artırabilen fito-androjenler içerir.

Nar

Aşk elması olarak bilinen nar, antioksidanlar bakımından zengindir, bu nedenle kan akışını hızlandırır, dolayısıyla genital hassasiyeti arttırır. Kadınların cinsel ilişkide daha fazla zevk almasını sağlar.

Muz

Potasyum içerdiğinden kas gücü sağlar, bu nedenle teoride orgazmı yoğunlaştırır.

Roka

Roka da sizi harika hissettirebilecek besinlerle doludur.

Editör: Didem Bektaş