Çakar, Trabzonspor’un stadına Ahmet Suat Özyacızı isminin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Türk Futbolundaki gelişmeleri değerlendirdiği köşe yazısında Çakar, “Ahmet Suat Özyazıcı'yı kaybettik. Türk futbolu ve Trabzon için çok değerli bir isimdi. Neler söylersiniz?

Ahmet Suat Özyazıcı kelimenin tam anlamıyla bir efsane, bir şeref abidesiydi. Trabzonspor'u Süper Lig'e çıkarttı, defalarca şampiyon yaptı, Şenol Güneş, Turgay Semercioğlu, Necati Özçağlayan, Ali Kemal Denizci, Kemal Serdar, rahmetli Cemil Usta gibi birçok oyuncuyu Türk futboluna kazandırdı, çok az bir süre Sarıyer ve Bursaspor'u çalıştırdı ama hayatının sonuna kadar şerefli yaşadı. Bence Trabzon'daki stadın adı Ahmet Suat Özyazıcı olmalı.

Belki bu Şenol Güneş'i üzebilir ama eminim o da 'Benim mi yoksa Ahmet hocanın adı mı bu statta olmalı?' diye düşündüğünde inanıyorum ki Özyazıcı'nın adının verilmesini ister” ifadelerini kullandı.

AHMET SUAT ÖZYAZICI

Ancak burada dikkat çeken bir nokta Akyazı’da ki Trabzonspor’un stadının da bulunduğu alanın adı Şenol Güneş Spor Kompleksi.. Yani normalde stadın adı Şenol Güneş diye geçmiyor…

Ahmet Suat Özyacı’nın adı hatırlanacağı üzere  Trabzonspor’un tesislerine giderken, Havalimanının hemen altında bulunan sahaya verilmişti.

Fotomaç Gazetesinden Zeki Uzundurukan’da köşe yazısında aynı öneriyi dile getirdi. Uzundurukan, “Türk futbolunun ve Trabzonspor'un başı sağ olsun. Çünkü Türk futbolunun filozofu olan Ahmet Suat Özyazıcı'yı kaybettik. Ben bir çağrı yapmak istiyorum: Akyazı Stadı'nın ismi acilen Ahmet Suat Özyazıcı olarak değiştirilmelidir. Bunu en çok hak eden Ahmet Suat Özyazıcı hocamızdır. Hakkı teslim edilmelidir. Nasıl ki Akyazı'daki akademiye Özkan Sümer Akademisi ismi verilmişse stada da Ahmet Suat Özyazıcı ismi verilmelidir. Trabzonspor yönetimi bu konuda gerçekten çok hassastır” ifadelerini kullandı.