Başkan Genç, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederek, bu anlamlı günde Ortahisar Belediyesi Basın Tarihi Müzesi’nin açıldığını dile getirdi.

“AYDIN İLİNDEN ENVANTER DESTEĞİ”

Trabzon’un yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinden müzeye envanter desteği sağlandığını ifade eden Başkan Genç, Aydın ilinde yerel gazetecilik faaliyeti yürüten gazeteci Ali Yolgiden’in müzeye çok ciddi envanter desteğinde bulunduğunu dile getirerek teşekkür etti. Genç, şöyle konuştu: “Bugün güzel ve özel bir gün. Bu güzel günü taçlandıran ve davetimize icabet eden bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü bir kez daha tebrik ediyorum, kutluyorum. Nice nice daha güzel günlere ve yıllara diyorum. Kadim bir basın geçmişi olan ve İstanbul’dan sonra Anadolu’da basının tebarüz ettiği bir şehir olan Trabzon’da bu kadar birikimin kurumsal bir hafızaya kavuşması zaruri ve gerekliydi. Dolayısıyla bu konu çeşitli vesilelerle gündeme geldiğinde bu hususu üstlenmeyi kendimize görev addettik. Ve kurumsal hafızayı basınımızın kıymetlerini, tebarüz eden değerlerini bir kumsal hafızada birleştirmeyi bir vazife addettik. Ve bugün Basın Tarihi Müzemizi söz verdiğimiz üzere hizmete aldık. Bu bir ekip çalışması… Çok ciddi katkılar aldık. Gazetecilerimizden ve cemiyetimizden ciddi destek aldık. Aydın’dan müzemize katkı sağlayan Ali Yolgiden Bey vardı. Müzemize 100 adet envanter hibe etti. Birçok kurum kendisinden bu malzemeleri istediği halde sadece bize verdi. Kendisi burada misafirimiz, bir kez daha teşekkür ediyorum. Herkes katkı verdi ve bu güzel değeri ortaya çıkardık. Bu güzel değeri şehrimize kazandırmış olduk.”

“TOPALOĞLU AİLESİNE TEŞEKKÜR ETTİ”

Müzenin geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması için gazetecilere görev düştüğüne vurgu yapan Genç, “Trabzon’da 1865 yılında bir matbaanın kurulduğunu ve bu matbaanın o süreçten sonra yaptığı yayınları bu şehrin çocukları, gençleri tıpkı Tarih Müzemizde olduğu gibi görecek. Bu şehirde oluşan değerleri, oluşturulan değerleri gelip orada görme, orada tanıma imkânına sahip olacaklar. Şu anda sunumu yapılan 422 materyalin dışında eserler de var. Ben tekrar katkı sağlayan bu camianın güzel insanlarına çok çok teşekkür etmek istiyorum. Tabi ki, bu işler bir ekonomiyi gerektiriyor. Belediye imkânlarımızın yanı sıra Topaloğlu ailesi sponsorumuz oldu. Topaloğlu ailesi adına burada bulunan Hanefi Topaloğlu’na hususi teşekkür ediyorum. Biz yaptık, vazifeyi ifa ettik, bundan sonra o eserin devamı sizin. Çünkü bu bizim alanımız değil, sizin alanınız. Bundan sonra ne yapılması gerekiyorsa, hangi renklerin katılması gerekiyorsa özellikle tecrübeli gazeteci arkadaşlarımızın ve sizlerin sayesinde olacak. Gençlerimizin katkısıyla olacak.” şeklinde konuştu.

Genç, müzeye destek sağlayan gazeteciler; Nedim Mollaveisoğlu, Fethi Yılmaz, Murat Taşkın, İbrahim Sezen, Osman Şişko, Ömür Avcı, Aydın Topçu ile kurumsal anlamda destek veren Çay TV, İnkilap Matbaası, Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü, TRT Bölge Müdürlüğü, Trabzon TV, 61saat Haber Sitesi ve Kuzey Ekspres, Taka, Son Nokta,  Karadeniz gazetelerine de teşekkür ederek, plaket takdim etti. Başkan Genç, programın son bölümünde gazetecilerle birlikte pasta kesti.

Editör: Haber TS