Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Mart ayı meclis toplantıları başladı. İlk günkü toplantıya Başkan Ahmet Metin Genç Başkanlık yaptı.


Toplantı öncesinde meclis üyelerine geçmiş olsun Türkiye’m yazılı rozetler dağıtıldı ve sinevizyona aynı yazıyla beraber ilk depremin olduğu 06.02.2023 tarihi ve 04:17 saati yansıtıldı. 

Başkan Ahmet Metin Geç toplantı öncesinde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“6 Şubatta çok büyük bir afette karşı karşıya kaldık. 11 ilimizde büyük şiddetli iki deprem meydana geldi. Ardından binlerce artçılar ve millet olarak çok büyük bir güzün yaşadık. Meclis toplantımızın hemen başında aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

O hüznü yaşarken hadisenin meydana geldiği andan itibaren arama kurtarma ve enkaz kaldırma hem de orada yaşayan vatandaşlarımızın barınmaları ile ilgili çalışmalar konusunda tüm Türkiye büyük bir dayanışma gösterdi. Şu anda halen de devam eden çalışmalar ile yaralarımızı da sarmaya çalışıyoruz.
İki kez bölgeye gittik. İlk ekibimizle gittik. Arkadaşlarımız kurtarma çalışmalarına da katıldılar. Teşekkür ediyorum. Trabzon'unda bu çalışmalara öncülük etmesi önemliydi.

Orada "Her 3 plakadan biri Trabzonluydu" cümlesi de çok önemliydi.

Şuanda kendi 87 çadırımızla AFAD'dan aldığımız çadırlarla beraber 127 çadırdan oluşan Adıyaman’da bir çadır kentimiz var. Orada aynı zamanda aşevimiz de var. 52 tır ve 159 personelimiz ile yaraların sarılması aşamasında bir ucundan tutmaya çalıştık. Şuanda 39 arkadaşımız ile bölgedeyiz.

Elbistan ilçemizde de bundan sonraki süreçte Ortahisar ve Akçaabat ilçemiz ile kardeş belediye olunması konusunda mutabakata vardık.

Elbistan'a da uğradık. Bina yıkılması açısında epeyce bir darbe alan ilçemiz oldu. Ciddi manada bir bina yıkımı ve enkazda kalan canımız oldu. Alla rahmet eylesin ve başımız sağ olsun. Başka illere gitmek zorunda olan depremzedelerimize bizde kucak açtık. Son rakam 15 bin 700 oldu. Millet olarak zor zamanda bu dayanışmayı başarabilen bir millet olmanın gururunu yaşıyorum.” 

Editör: Haber TS