Pharma C Ecza Deposu Kurucu Ahmet Semih Arıncı, ilaç fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Arıncı, sektördeki 10 yıllık tecrübesiyle 2023 yılında ilaç fiyatlarında artış olacağını belirtti. Dolar ve Avro kurundaki düşüşe rağmen, ilaç fiyatlarının Avro kuruna göre belirlendiğini ve her yılın şubat ayında Avro değerindeki artışa göre yeniden fiyatlandırıldığını vurgulayan Arıncı, dövizdeki artışların ilaç fiyatlarına yansıyacağını ifade etti.

Arıncı, 2020 yılında %12.10 zam yapıldığını hatırlatarak, her yılsonunda piyasada bazı ilaçların bulunamadığını ve bu yıl için gerekli önlemlerin alındığını da belirtti. Arıncı, “Pharma C Ecza Deposu olarak ilaç sektöründeki faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 10 adet depomuz var. Aynı zamanda bünyemizde bulunan fabrikamızda ilaç üretimi de yapmaktayız. 2023 yılında yeni yapacağımız yatırımlarla sektörde daha fazla büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Ahmet Semih Arıncı, tüm dünyada yaşanan pandemi nedeniyle zor zamanlardan geçildiğini ifade ederek, marka olarak görev ve sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve hizmet kalitelerini her geçen gün daha da artırmaya devam edeceklerini söyledi.

Editör: Aydan İnce