Ahmet Türk Tutuklandı

Abone Ol

Haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak 21 Kasım’da gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ahmet Türk, bu sabah adliyeye sevk edildi.

Türk, savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Mardin'de yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak'ın da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 21 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

BAYKAL’DAN TÜRK AİLESİNE ZİYARET
Öte yandan, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, tutuklanan Ahmet Türk’ün ailesini ziyaret etti.

Ahmet Türk'ün merkezdeki evine giden Baykal ve beraberindekileri Ahmet Türk'ün eşi Mülkiye Türk karşıladı.

Türk kahvesi ikram edilen CHP'li Baykal, Ahmet Türk ile daha önce aynı parti ve aynı parlamento çatısı altında görev yaptığını hatırlattı.

12 Eylül’de gözaltına alınan Ahmet Türk’ün büyük acılar yaşadığını ifade eden Türk, “Ahmet Bey'i yıllardır bilirim. Şiddetin, terörün dışında bir siyaset arayışı içerisinde oldu. Rahmetli Şerafettin Elçi de şiddetin dışındaki bir siyaseti temel almıştı bunu biliyorum. Beraber hükümetlerde bulunduk, arkadaşlık yaptık. Ahmet Bey'le aynı parlamentoda, aynı parti çatısı altında yaşadık” diye konuştu.

Ahmet Türk'ün serbest kalmasıyla vereceği destekle silah, şiddet ve terör anlayışının ortadan kaldırılabileceğini ifade eden Baykal, “Bölgede yaşayan insanların ihtiyacı var, ülkenin ihtiyacı var, artık yeter yani. Ahmet Bey'e de, bana da, bu ülkenin evlatlarına büyük görevler düşüyor” dedi.

ALTAN TAN DA GELDİ
Ahmet Türk'ün eşi Mülkiye Türk de Deniz Baykal'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Görüşme devam edenken HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da Ahmet Türk'ün evine gelerek Deniz Baykal ile bir araya geldi.

Kısa süren görüşmeden sonra Baykal ve beraberindekiler Mardin Adliyesi'ne geçti. 
Mardin Adliyesi’nde Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüğü belirtilen Baykal ve beraberindekiler daha sonra Mardin Valiliğine geçti.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }