Sezon başında Trabzonspor'dan Hollanda Ligi ekiplerinden Ajax'a transfer olan Ahmetcan Kaplan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Daha kötü olmaması için ameliyat oldum"

Felemenkçe öğrenmeye başladığını söyleyen Kaplan, "Sakatlığım sonrası ders almaya başladım. Günaydın, her şey yolunda, nasılsın... Bu kelimeleri biliyorum. Sakatlığım iyi gidiyor. Her gün fizyoterapistle çalışıyorum. Daha kötü olmaması için ameliyat oldum. Bunu yapmasaydım muhtemelen gelek sezonun da bir bölümünü kaçırmış olacaktım" dedi.

FtxkidtWIAQgRMr

"İlk zamanlar adapte olmamı zordu"
Kariyerinde ilk kez bu kadar ciddi bir sakatlık yaşadığını ifade eden genç oyuncu, "Futbolun doğasında bu var. Zihinsel olarak çok zor ama bunun üstesinden geleceğim. Amsterdam'da yalnız yaşıyorum. İlk zamanlar adapte olmamı zorlaştırdı sonuçta yabancı bir ülke ve farklı bir kültür. Ancak Hollanda'ya alıştığımı söyleyebilirim ve buradaki bazı oyuncular Türkçe kelimeler biliyor. Örneğin Steven Berghuis ve bazı arkadaşlar" şeklinde konuştu.

"Tadic'le iyi bir iletişimimiz var"
Ameliyat sonrası Dusan Tadisc'in kendisine mesaj attığını açıklayan Kaplan, "Ameliyattan sonra bana mesaj attı. Kendisine tekrar teşekkür etmek istiyorum. Onunla iyi bir iletişimimiz var. Bana her konuda yardımcı oluyor. Artık bir an önce takıma geri dönmek istiyorum. Bunun için de elimden geleni yapacağım. Oldukça sabırsızım çünkü taraftarları görmek için can atıyorum. Neler yapabileceğimi göstermek istiyorum onlara" ifadelerini kullandı.

Robert-Jan Ravensbergen: "Ahmetcan çok çalışıyor"
Fizyoterapist Robert-Jan Ravensbergen de, Ahmetcan Kaplan'ın sağlık durumu hakkında konuştu. Ravensbergen, "Ahmetcan bir futbolcunun yaşayabileceği en kötü sakatlıklardan birini yaşıyor, etkisi çok büyük. Ama onunla çalışmak gerçekten büyük bir zevk. Çok çalışıyor ve olumlu bir tutumu var. Ben de ona destek olabilmek için onunla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Birlikte çok zaman geçiriyoruz ve gerçekten iyi bir arkadaş olduk" dedi.

9.5 milyon Euro'ya transfer oldu
Bilindiği üzere, 20 yaşındaki savunma oyuncusu 19.08.2022 tarihinde Trabzonspor'dan Ajax'a 9.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştu. Ayrıca oyuncunun başka bir kulübe transfer olması durumunda ise yüzde 15'lik kısmı bordo-mavili kulübe ödenecek. 

Ne olmuştu?
Ahmetcan Kaplan, antrenman sırasında sol dizinden ciddi bir sakatlık geçirmiş ve ameliyat olmuştu. Genç oyuncu Hollanda devinde bu sezon forma şansı bulamadı.

(Ajansspor)

Editör: Haber TS