Türkiye'de 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken milletvekili adaylarının netleşmesi bekleniyor. Bu noktada AK Parti'nin Trabzon'da listeye alacağı isimlerden birinin Mustafa Şen olacağı belirtiliyor. Bu gelişme üzerine Şen hakkındaki detaylar merak ediliyor. Peki Mustafa Şen kimdir, görevi nedir, kariyeri nasıldır? İşte hakkındaki detaylar

MUSTAFA ŞEN KİMDİR?
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 1966 yılında dünyaya gelen Mustafa Şen lise eğitimini Fatih Lisesi'nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde Felsefe Bölümü okumuş ve ardından da Tarih Bölümüne geçerek 1995 yılında üniversite eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini de Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde tamamlayan Mustafa Şen, Boğaziçi Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde Doktora çalışmaları gerçekleştirdi.

mustafa-sen-kimdir-29

1980’li ve 90’lı yıllarda MGV bünyesinde gençlik çalışmaları gerçekleştiren ve İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlenen Mustafa Şen, Fazilet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. GENAR Araştırma Merkezi Genel Müdürlüğü yapmasının ardından Başbakanlık Başmüşavirliği yaptı.

İki kez AK Parti milletvekili aday adayı olsa da aday gösterilmeyen Şen,  2021 yılında AK Parti MKYK üyesi seçilmiştir. Halen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Başkanı olarak görev yapan Mustafa Şen, Yönetim ve Yatırım Danışmanlığı alanında iş görüyor.

mustafa-sen-kimdir
Pek çok sivil toplum kuruluşunda görev alan Mustafa Şen'in, 7 kitabı bulunmaktadır.  Mustafa Şen, evli ve 3 çocuk babasıdır.